Yozgat'a uzak köylere yangın söndürme ekipleri kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgata uzak köylere yangın söndürme ekipleri kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 14:24

Yozgat'a uzak köylere yangın söndürme ekipleri kuruluyor

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Belediyesi, hazırladığı proje ile şehir merkezine uzak köylerde yangın söndürme ekipleri oluşturacak. Köy ekipleri, olası yangınlara ilk müdahaleyi gerçekleştirecek.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehir merkezine 60-70 kilometre mesafede köylerin bulunduğunu ve herhangi bir yangın olayında itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasının zaman aldığını söyledi. Başkan Arslan, “Japonya tarafından desteklenen bu konuda bir uygulama var ve İtfaiye Müdürlüğümüz Japonya konsolosluğu ile irtibata geçerek 83 bin dolar değerinde bir proje hazırladı” dedi.

Proje kapsamında uzak köylere 3,5 ton kapasitesinde traktör yardımıyla çalışan basınçlı su tankları ve yangın söndürme malzemeleri vereceklerini belirten Arslan, “Yangın söndürme araç gereçleri, köy muhtarına teslim edilecek ve köylerden gönüllü 4-5 kişiye de eğitim verilecek. Burada amaç, köylerde çıkan bir yangında eğitim almış vatandaşların itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmesini sağlayıp yangının büyümesini önlemektir” diye konuştu.

Başkan Arslan, bu sistemi şehre en uzak köylerden başlamak üzere ilk etapta 20-25 köyde uygulamaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!