Yozgat’ta STK’lar AK Parti Temayülüne Yoğun İlgi Gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta STK’lar AK Parti Temayülüne Yoğun İlgi Gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 16:17

YOZGAT'TA STK’LAR AK PARTİ TEMAYÜLÜNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ (AK PARTİ YOZGAT İL BAŞKANI HARUN LEKESİZ)

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarından, dernekler, vakıflar ve meslek kuruluşları, 25. Dönem Milletvekilliği aday tespiti konusunda ki temayül yoklaması gerçekleştirildi.
AK Parti Teşkilatında düzenlenen STK temayül yoklamasına odalar, sendikalar, dernekler ve vakıf yönetim kurulu başkanları ile yönetim kurulu üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Milletvekili aday adaylarının bir kısmı bina girişinde oy kullanacak üyeleri karşılarken, bir kısmı ise Ankara’da beklemeyi tercih ederek Yozgat’a gelmedi.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti olarak toplum genelini ilgilendirecek hususları toplumun her kesimiyle istişare etmek suretiyle kararlaştırdıklarını belirterek, “ Geçmişte de bunun örnekleri mevcut. Ancak geçmişte bu denli kapsamlı bu tür bir çalışmayı gerçekleştirmemiştik. Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi sürecinde de yine bu istişare kulunu işletmiş toplumun her kesimiyle istişare edilmiştir. Sadece teşkilat içi istişareler yapılmamıştı. Bu gün yine 7 Haziran’da gerçekleştireceğimiz seçimler öncesi de milletin kaderini Türkiye’nin kaderini yakından etkileyeceğine inandığımız bir seçim olması sebebiyle milletvekili aday adaylarımıza ilişkin toplumun her kesimi ile istişarelerimiz devam ediyor, bu yoklama da bunlardan birisidir” dedi.
Şubat ayı içerisinde milletvekili aday adaylarını müracaatlarını aldıklarını ifade eden Lekesiz, “1 Marta teşkilat temayül yoklamasını yaptık, sonra bu aday adaylarımızla genel merkezimizde mülakat gerçekleştirildi. Şimdi sivil toplum kuruluşlarına Yozgat’ta faaliyet gösteren dernek, vakıf, sendika, meslek kuruluşu gibi STK’larımızın başkan ve yönetim kurulu üyelerine Yozgat’ta milletvekili adayı olarak kimi görmek istediklerine dair bir soru yöneltiyoruz. Sağ olsunlar ilgi ve alakanın oldukça yoğun olduğun gördük. STK yöneticilerimiz de gerek Yozgat’ın kaderini gerek ülkemizin kaderini etkileyecek bu seçimde bir sorumluluk üstlenip aday belirleme sürecine müdahil oldular. STK’larımızın belirttikleri görüş bizim için çok kıymetli bir veri olacaktır, bize ışık tutacaktır, buna inanıyoruz. Ben bu münasebetle gerçekleştirdiğimiz yoklamaya katılan bütün sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gerek Yozgat’ın kaderini gerekse memleketimizin, milletimizin kaderini etkileyecek seçimde onlarda söz sahibi olmalıyız düşüncesiyle buraya geldiler kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Lekesiz, yapılan temayülde kullanılan oylardan zarfların sayılacağını ve genel merkeze gönderileceğini, sayımların genel merkez tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!