Yozgat’ta Besicilere Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ta Besicilere Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 22:00

YOZGAT’IN SORGUN İLÇESİNDE AKKARAMAN IRKI DAMIZLIK KOYUN SAYISINI VE VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMA PROJESİ KAPSAMINDA, 100 İLE 200 BAŞ ARASINDA KOYUN SAHİBİ OLAN 20 BESİCİYE 48 DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI YAPILDI.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Akkaraman ırkı damızlık koyun sayısını ve verimliliğini artırma projesi kapsamında, 100 ile 200 baş arasında koyun sahibi olan 20 besiciye 48 damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Yozgat genelinde yetiştirilen yaklaşık 400 bin küçükbaş hayvanın çoğunluğunun Akkaraman ırkı olduğu ve proje kapsamında tahsis edilen ödenekle 100 ile 200 koyun sahibi 20 besiciye damızlık koç alınarak dağıtıldı. Besicilerden yüzde 50’si kadar katkı payı alınarak, Sivas’ın Ulaş ilçesi Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden temin edilen 48 damızlık koç Sorgun’da üreticilere teslim edildi.
Yozgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, birinci etapta 47 tane, ikinci etapta 23 tane, üçüncü etapta ise 48 tane damızlık koç olmak üzere bugüne kadar besicilere toplam 118 tane damızlık koç dağıtıldığını söyledi. Özdemir, “Bugün koç dağıtımı için Sorgun’a geldik. Bu 3’üncü etabımız. Bu sene de Sorgun’da yaptık. Bundan sonra da Sarıkaya’da, Boğazlıyan’da yapmayı düşünüyoruz. Bunu devam ettireceğiz. İlk defa 2014 yılında başladık biz bu projeye. Bizim Bakanlığımızın buradaki şeyi koyun ve keçi üretimini geliştirme projesi olarak yürütüyor. Biz de bu proje kapsamı içerisinde girdik. İnşallah bundan sonra da bu projemiz devam edecek. Burada 20 yetiştiriciye 47 koç dağıtıldı” dedi.
Yozgat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım ise, 8 yıldır bu görevi yaptıklarını belirterek “Bakanlığımız 5 yıldır 41 ile bize 2 sene oldu. Koç desteği vermektedir. Yarısını vatandaş veriyor. Yarısını Bakanlığımız veriyor. Bu yıl 3 etabı tamamlıyoruz. Önümüzdeki sene ise inşallah Sarıkaya’ya, Şefaatli bu şekilde hayvanlarımızın ırkını ıslah etmek amacıyla devlet üretme çiftliklerimizden alıyoruz. Besicilerimize dağıtıyoruz. Şu anki fiyatı Ulaş Devlet Üretme Çiftliğinde bin 620 lira. Bunun yarısını bakanlık veriyor. Yarısını ise yetiştiricimiz veriyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!