Yozgat Şehir Hastanesi'nin açılışının birinci yıl dönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Şehir Hastanesinin açılışının birinci yıl dönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 16:13

Yozgat Şehir Hastanesi'nin açılışının birinci yıl dönümü kutlandı

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Şehir Hastanesi'nin hasta kabulüne başlanmasının birinci yıl dönümü, pasta kesilerek kutlandı. Hastanede geçen bir yılda yaklaşık 800 bin kişinin muayene edildiği kaydedildi.
Yozgat Şehir Hastanesi'nin açılışının birinci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programında, yapılan çalışmalar ve sosyal faaliyetler, hasta ve hastane istatistikleri slaytlar eşliğinde katılımcılara anlatıldı. Hastanenin açılış yıl dönümü için pasta da kesildi. Pastanın üzerinde, 'Yozgat Şehir Hastanesi 1 Yaşında' yazdığı görüldü.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 475 yatak kapasiteli şehir hastanesinin 140 doktorla hizmet verdiğini söyledi.
Yozgat Devlet Hastanesi'nden Yozgat Şehir Hastanesi'ne taşınma işleminin 14 Ocak 2017 tarihinde başlandığını belirten Başhekim Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ise şöyle dedi:
"14 Ocak 2017 tarihinde, ilk hasta transferini geçekleştirdik. 16 Ocak itibarıyla da polikliniklerimiz hizmete başladı. Geride bıraktığımız bir yılda çok iş yapmışız. 421 bin genel nüfusu olan Yozgat'ta yaklaşık 800 bin muayene yaptık. Bütün Yozgat'ı iki kere muayene etmişiz. 30 bin civarında hastamız yatarak tedavi almış. 18 bin de küçüklü büyüklü ameliyat yapmışız. Bugün artık şehir hastaneleri Türkiye'de sağlık hizmetinin ağırlığını devralmaya hazırdır. İnşallah gün geçtikçe daha iyi noktalara geleceğiz. Kalitemizi daha da iyi ispat edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!