Yozgat Jandarma Dolandırıcılkta Kullanılan Sahte Meryem Ana Heykeli Yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Jandarma Dolandırıcılkta Kullanılan Sahte Meryem Ana Heykeli Yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:47

YOZGAT JANDARMA DOLANDIRICILIKTA KULLANILAN SAHTE MERYEM ANA HEYKELİ YAKAALDI

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri düzenledikleri operasyonda dolandırıcılıkta kullanılan sahte Meryem Ana heykeli ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre Yozgat Merkez Şeyh Osman Mahallesi Şehr-i Eser Konutları bölgesinde, A. E. (51) isimli şahsın evinde tarihi eser bulundurduğu ve bu tarihi eseri satmak için müşteri arayışı içerisinde olduğu bilgisini alan Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Belirtilen adrese operasyon düzenleyen Jandarma, evde yapılan aramada çanak içerisine, 1 adet 4x3,5 santimetre ebatlarında kaide üzerine yerleştirilmiş 17 santimetre boyunda sarı renkli Meryem Ana heykeli ele geçirdi. Olayla ilgili olarak A. E gözaltına alınan A. E isimli şahıs, Cumhuriyet savcısının talimatları sonrası ifadesi alınarak serbest bırakılırken, Meryem Ana heykeli Yozgat Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Müze Müdürlüğü’nün yapmış olduğu inceleme sonucunda heykelin, vatandaşları dolandırmaya yönelik olarak pirinç metalinden yapılma imitasyon olduğu tespit edildi.
Bu tür sahte tarihi eserlerin gerçek gibi gösterilerek dolandırıcılıkta kullanıldığı, vatandaşların mağdur olmamaları için kendilerine tarihi eser satmak isteyenlere inanmamaları, böyle bir durumla karşılaştıklarında 156 Jandarma veya 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!