Yozgat’ın Yöresel Ürünleri Yol Boyunda Satılacak

Güncelleme Tarihi:

Yozgat’ın Yöresel Ürünleri Yol Boyunda Satılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 17:13

YOZGAT BELEDİYESİ YÖRESEL ÜRÜNLER VE KAHVALTI EVİ HİZMETE AÇILDI

Yozgat Belediyesi tarafından yapılan, Yozgat’a özgü yöresel gıda ürünleri ile birlikte hediyelik eşyaların tanıtılıp, satışının yapılacağı “Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Evi” düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Yozgat’ta doğu illeri ile batı illerin birbirine bağlayan Uluslararası E-88 Karayolu’nun Sarıhacılı Mahallesi mevkiinde tarihi konak mimarisinden esinlenerek inşa ettirilen ve içerisinde Yozgat’a özgü gıdaların ve hediyelik eşyaların satışının yapılacağı iki katlı bina düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Tesisin açılışında konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, karayolundan geçen insanların yanında şehir merkeziden de vatandaşların ihtiyacına cevap verecek olan Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Evi’nde, sadece Yozgat’a özgü ürünlerin ve eşyaların tanıtılıp, satışlarının yapılacağını söyledi. Yozgat adına tescili yapılan ’Parmak Çörek’ fırının da bina içerisinde yer aldığını kaydeden Belediye Başkanı Arslan, fırında yöresel unlu mamullerin üretiminin yapılıp, satılacağını, piknik yapmak isteyenlerin de alandan yararlanacağını kaydetti. Yozgat’a özgü tarım ürünleri, yumurta, bal, kaymak, erişte, pekmez sucuğu, ekşi, yoğurt, turşu gibi gıda ürünlerinin yanında ilçelerde de üretimi yapılan el sanatı ürünlerinin de buradan temin edilebileceğini ifade eden Arslan, “Amacımız Yozgat’ın yöresel ürünlerini tanıtmaktır. İl dışında yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var. Bunlar Yozgat’a geldiklerinde, doğduğu topraklarda yetişen ürünleri alabilecekler. Şehirlerarası yol kenarında olduğu için yolcularda burada durup ilimizin ürünlerini tadabilecek, dinlenip yorgunluklarını atabilecekler. Binanın yanında piknik alanı bulunuyor. Bunun dışında karşı tepe üzerinde de ağaçlandırma yaparak, piknik alanı oluşturacağız. Ayrıca Kınalı Hasan Anıtı ve her ilçemizi temsilen bir Türk Bayrağı’nı burada dalgalandıracağız. Çok amaçlı bir alan burada hayat bulacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından açılış gerçekleştiren tesis gezildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!