Yozgat Halk Sağlığı Başlattığı Aşı Kampanyasında 5 Bin Öğrenci Hastalıklara Karşı Aşılanacak

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Halk Sağlığı Başlattığı Aşı Kampanyasında 5 Bin Öğrenci Hastalıklara Karşı Aşılanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 16:47

YOZGAT'TA ÖĞRECİLERE YÖNELİK AŞI ÇALIŞMASI BAŞLADI

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Yozgat genelinde ilkokul birinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik başlayan aşı çalışması 5 bin öğrenci aşılanacak.
Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine yönelin aşı kampanyası başladı. Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Mehmet Parlak, Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu bir takvim programında bu aşı çalışmalarımızı yürütülmekte olduğunu belirterek, “ Aşılarımızı birinci ve sekizinci sınıf öğrencilerimize yapıyoruz. Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla beraber bizde en erken zamanda programlarımızı yapıp aşı çalışmalarına başladık. Birinci dönem bitmeden aşı çalışmalarımızı bitirmek istiyoruz. Amacımız Sağlık Bakanlığının 13 hastalık için aşısı bulunmakta . Boğmaca, tetenoz, difteri, polyo, kızamık, kızamıkçık, kabakulak gibi hastalıklar için aşılarımız mevcut tur. Bu aşılarımız ücretsiz olarak yapılmakta dır. Sadece 1. ve 8. Sınıflarımıza aşı yapılıyor diğer ara sınıflarımıza yok. Birinci sınıflarımıza üçlü ve dörtlü karma dediğimiz aşı yapılmaktadır . Üçlü karma dediğimiz aşının içerisinde kızamık, kızamıkçık, kabakulak, dörtlünün içerisinde de difteri, boğmaca, tetenoz ve oral polyo aşıları yapılmaktadır. 8. Sınıflarımıza da tetenoz aşısını uygulamaktayız” dedi.
Toplamda bir aşı döneminde 5 bine yakın öğrencinin aşılamasının yapılacağını ifade eden Parlak, “ Aşıyla aktif bağışıklık sağlamaya çalışıyoruz. Hasta olmadan önce biz vücudun bu hastalıkla az düzeyde tanışmasını sağlayarak daha ileriki dönemlerde yaşanabilecek olumsuzlukları önlemeye çalışıyoruz. Hastalıkların ağır semptomlarından kurtulmaya çalışıyoruz. Bunun için aşı faydalıdır. Aşı olmaktan korkmayalım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!