Yozgat Gençlik Merkezi "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu" Düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Gençlik Merkezi Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu Düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 13:29

YOZGAT GENÇLİK MERKEZİ, GENÇLERE YÖNELİK UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM KURSU AÇILDI

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu ” açıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu Yozgat Gençlik Merkezi’nde başladı.
Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulması hedeflenmesi amacıyla açılan ve Bozok üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara tarafından verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu”na 60 girişimci kursiyer katıldı. Eğitim sonunda girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan ve yeni iş kurmak isteyen genç girişimciler KOSGEB ‘e 30 Bin TL’ye kadar hibe ve 70 Bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak.
Girişimcilere kurs veren Bozok Üniversitesi İktidarı ve İdari Bilimler Fakülteli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara, kursiyerlere işletmeleri tanıttıklarını, işletmelerin teknik özelliklerinden bahsettiklerini belirterek, "Kursiyerlerimize girişimci de bulunması gereken özellikleri, teorik ve teknik bilgileri vererek, saha çalışması ile uyumlu hale getiriyoruz. Girişimciliklerimiz sahada daha başarılı olabilmeleri için yeterli bilgilerle kendilerini donatıyoruz” dedi.
Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz’da, girişimcilik kursunda 18-24 yaş gurubundaki gençlere istihdam oluşturacak girişimcilik ruhunu onlara vermeye çalıştıklarını belirterek, “Yozgat’ta veya her hangi bir ilde bir gencin yanında bir işyeri açarak 3-5 tane eleman çalıştırması ülkenin katma değerine katkı sağlaması bizim önceliklerimiz arasındadır. Biz bu ülkeyi modern ülkeler seviyesine taşımakla için Amerika, İngiltere, Japonya, Fransa, Almanya gibi modern ülkeler seviyesine taşımak için bizim genç beyinlerimize ihtiyacımız var. Bu genç beyinlerin ülke olarak önünü açacağız ki bunlar yatırımcı gücü ile beyin gücünü birleştirerek bu ülkeye katkı sağlamaya çalışacaklar. Bizde girişimcilik kurslarıyla KOSGEB ile yaptığımız protokol dahilinde bu gençlerin önünü açmaya çalışıyoruz” dedi.
Gençlerin kurs sonunda aldıkları sertifika ile işyeri açacakları zaman iş planlarını KOSGEB’e sunduklarında KOSGEB’in katkı sağladığını vurgulayan Sapmaz, “KOSGEB bunlara yaptıkları iş planını karşılığında yüzde 30 karşılıksız ve yüzde 70 faizsiz kredi sağlıyor. 30 bin lira değil 500 bin liralık bir iş yeri açıyorsan onun yüzde 30’unu veya yüzde 70 ‘ini o şekilde hesaplamak gerekiyor. Özelikle yüzde 70 faizsiz kredi ve uzun süreye yayılarak yapılan bu destek gençlerin önünü açacak diye düşünüyorum. İşletmelerin sürdürülebilir olması önemlidir. Herkes iş yeri açabilir ama sürekliliği önemli. 100 yıllık şirketlerimiz azdır. Buradaki iş planları ve aldıkları bilgiler ile uzun vadeye yayılmış işyeri açmanın gayreti içinde olacaklar. Geleceğin girişimcileri Yozgat’ta yetişiyor. 30 kişilik grubunuza sertifika verdik bu gurubumuzda 30 kişi kurs sonunda belgelerini alacaklar. Girişimcilik dünyasında bende varım diye katılacaklar inşallah” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!