Yozgat Gençlik Merkezi’nin Şehir Tanıtım Gezileri Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Gençlik Merkezi’nin Şehir Tanıtım Gezileri Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 18:24

YOZGAT GENÇLİK MERKEZİ’NİN ŞEHİR TANITIM GEZİLERİ SÜRÜYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığının, ’Şehirler, Kültürler, Yörelerimiz’ projesi kapsamında Yozgat’tan bin 200 genç Amasya, Nevşehir, Ankara ve Sivas’ı geziyor.
Hafta sonralı illere düzenlenen gezilerde öğrenciler, çevre şehirlerin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek bölgeyi tanıyor. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Şehirler, kültürler yörelerimiz projesinin bakanlığın ulusal bir projesi olduğunu belirterek, “ Bu proje kapsamında Yozgat’a bin 200 kontenjan verildi. Biz bu kontenjanı Yozgat merkez ve ilçelerine paylaştırdık. 14 tane ilçelerden ve 16 tanede Yozgat’taki liselerden grup oluşturduk. Her gurubumuz 40 kişi. Bu öğrencilerimizin başlarına bir öğretmen ve lider arkadaşımızı görevlendiriyoruz. Daha çok tarihi yerleri ve doğa güzellikleri olan yerleri geziyoruz. Bunların içerisinde gideceğimiz yerler Amasya, Nevşehir, Ankara ve Sivas illeri. Mayıs ayının 9-10’unda 6 grubumuzu gönderdik. Bu gruplardan 2 tanesi Ankara, 3 tanesi Amasya ve 1 tanesi de Nevşehir’e gitti. İnşallah Haziran’ın 15’ine kadar 30 grubumuzu tamamlamış olacağız. Daha çok okulunda başarılı, takdir belgesi almaya hak kazanan, şehit aileleri çocukları ve aylık geliri 2 bin liranın altında olan öğrencilere öncelik tanıyoruz. Okul müdürleri bu kriterlere göre öğrencileri ayarlıyor. Biz de onların müracaat formlarını alıyoruz ve değerlendirme yaptıktan sonra öğrencilerimizin de derslerini aksatmamak için daha çok hafta sonları bu yerlere onları gönderiyoruz. Projenin amacı önce gezelim, görelim ve öğrenelim bazında gittikleri yerleri bu şekilde öğreniyorlar’’ dedi.
Bu geziler ile daha da önemlisi devletin gücünü arkalarında görmelerini sağladıklarını ve değişik okullardaki öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Sapmaz, “Öğrenciler o yörelerin milli değerleri neyse liderlerimiz tarafından bu öğrencilere bilgiler veriliyor. Bu şekilde öğrencilerimiz ülkelerine daha fazla katkı sağlamanın yollarını arıyorlar. Devletimizde böylece sosyal devlet olma gereğini yerine getirmiş oluyor. Geçen sene seyyah bizim iller projesiyle bu gezilerimizi düzenlemiştik, şimdi de şehirler kültürler ve yörelerimiz olarak değişmiş oldu. İnşallah öğrencilerimiz bundan gereği gibi faydalanır ve biz de gençlerimize hizmet etmenin sevincini yaşamış oluruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!