Yozgat Belediyesi Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Belediyesi Ramazan hazırlıklarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 12:15

Yozgat Belediyesi Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA)- YOZGAT Belediyesi, Ramazan ayı etkinliklerine yeni projelerle hazırlanıyor. Başlatılan ‘Dokunuş’ projesi kapsamında Ramazan ayı boyunca açılacak olan sergide toplanan gelirler, bayramda ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık olarak geri dönecek.
Yozgat Belediyesi’nin katkılarıyla, ‘Çocuk gülerse dünya güler’ adı altında düzenlenen ‘Dokunuş’ projesi Araştırmacı Yazar Ertuğrul Kapusuzoğlu, emekli öğretmen Mehmet Yancıoğlu ve fotoğraf sanatçısı Oktay Yıldırım’ın organizesinde eski askerlik şubesinde gerçekleşecek. ‘Dokunuş’ projesi hakkında açıklamalarda bulunan fotoğraf sanatçısı Oktay Yıldırım, bu proje ile insanların 1 TL’lerine talip olduklarını söyledi. Yıldırım, “Projeyi, çocuk gülerse dünyada güler, biz de çocukları güldürmek için bu projeye başladık. Eski Askerlik Şubesinin alt katında projemiz uygulanacak. Projenin ismi dokunuş. Biz insanların sadece 1 TL’lerine talibiz. Girişte neyzen arkadaşımız konukları karşılayacak. Ebru sanatı yapılacak. Çavdar sapından saat kulesi yapılacak.  Anı perdemiz olacak. Bu anı perdesinde Yozgat halkı fotoğraf çekinebilecek. Hemen yanı başında fotoğraf sergimiz olacak. Bu eserlerin müzayede şeklinde satışı olacak. Bu eserlerden elde edilen gelirlerle Ramazan’ın son günü Yozgat’ta ihtiyaç sahibi olan çocuklara bayram hediyesi alacağız" dedi.
Yozgat’ın son dönemlerde Türkiye’nin birçok şehrine örnek olabilecek nitelikte projeler ürettiğini açıklayan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise ‘Dokunuş’ projesinin Ramazan ayının ruhuna uygun bir proje olduğunu söyledi. Ramazan’da gerçekleştirecekleri programlar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Bu yıl Ramazan ayında iftar programlarına ağırlık vereceğiz. 21 bin kişi iftar sofralarında buluşacak.10 mahalle ve caddede iftar yemeği düzenlenecek. Ayrıca günlük 250 kişinin istifade etmesi için de Ramazan boyunca iftar çadırı kuracağız" diye konuştu.
Başkan Arslan,  Ramazan ayının manevi ruhuna halel getirmeden haftanın 2 ya da 3 gününde sosyal programlar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!