Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar:

Güncelleme Tarihi:

Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:32

YOZGAT BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ ADAYI KAYALAR, YENİ BİR PARTİNİN KURULACAĞINI SÖYLEDİ.

Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar, Türkiye’de siyasi bir boşluğun olduğunu ve halkın yüzde 64.4’ünün yeni bir siyasi partinin çıkmasını beklediğini söyledi.
Özel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Yozgat Bağımsız Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar, 1 Kasım seçimlerinde Yozgat’tan bağımsız bir milletvekili seçildiği takdirde yeni bir parti kuracağını ve genel başkanının da kendisi olacağını kaydetti. Yozgat’tan 5 dönem milletvekilliği yaptığını ve Yozgat’a bir hayat verdiğini ifade eden Kayalar, “30 yaşında milletvekili oldun hayatımın en güzel yıllarını Yozgat’a hizmet ile geçirdim. Hayatımın her döneminde hizmet odaklı politika yapmayı gayret sarf ettim” dedi.
Artık Türkiye’de siyasetin tıkandığını, yeni bir siyasi yapılanmanın olması gerektiğine ve yeni bir siyasi partinin doğması gerektiğini vurgulayan Kayalar, “Yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var ve olmalıdır. Türkiye genelinde yaptırdığım ankette, sorunun birisi ‘Türkiye’de siyasi boşluk var mı? Cevap yüzde 64,4 siyasi boşluk var.’ Şuanda seçmenimiz oy veriyor ancak seçmenimiz oy verirken mutlu bir şekilde çok da isteyerek değil de kerhen ve mecburen oy veriyorlar. Bu 7 Haziran’da da belli oldu ve tek başına bir iktidar çıkmadı. Önümüzdeki seçimlerde de farklı bir tablonun çıkacağını da zannetmiyorum. İnsanlar inanılmaz bir şekilde oy verecek yeni bir oluşum yeni bir partiyi bekliyorlar. Biz sadece bağımsız milletvekili görevimizin yanında bununla birlikte Türkiye’nin ortasında bütün Türkiye’ye orta Anadolu’daki yapı belli muhafazakar ve milliyetçi bir yapı bu yapının içerisinde inanılmaz görevi üstlendi Yozgat bütün Türkiye’ye evet yeni bir partiye ihtiyaç var, yeni bir yapılanmaya yeni bir ümide ihtiyaç var. Türkiye’de diyenlerin hepsine Yozgat’tan bir ses verecektir. Biz bunu çıktığımızda bir iddia olarak ortaya koymuştur, artık bu bir iddiadan öte gerçekleşme noktasında inanılmaz bir mesafe kat edilmiştir” dedi.
5’İNCİ PARTİ GÜNDEME GELDİ
Siyasi parti genel başkanlarının 5’inci partiyi dillendirdiğini ifade eden Kayalar, “MHP Genel Başkanı Bahçeli, beşinci partinin AK Partiden, Başbakan Davutoğlu ise beşinci partinin MHP’den çıkacağını söyledi. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise yeni bir partinin çıkacağını söyledi. Hiçbirisi Türkiye’de yeni bir partiye ihtiyaç yok demediler, hepsi nasıl olacağını tartışıyorlar. Herkes yeni bir oluşumu bekliyor. Türkiye’de 1 Kasım seçimlerinde bağımsız bir milletvekili olarak mecliste yer aldığımda yeni bir siyasi partinin çalışmasını yapacağız ve ben bir siyasi partiyi kurmak için yola çıktım ve kuracağım ve bunun genel başkanı olarak Türk siyasetinde ve parlamentoda yer alacağım” diye konuştu.
SİYASİ PARTİLER OY İSTEMEK İÇİN DAHİ YOZGAT’A GELMEDİLER
Yozgat’ın en büyük sorunun göç ve işsizlik olduğuna değinen Kayalar, “Yozgat’ın 6 milletvekili varken göç sebebiyle 4’e düştü. 26 gölet yaptım bir tane ilave yok. Seçimlere gidiyoruz 3 siyasi partinin lideri de oy istemek için dahi Yozgat’a gelmiyorlar. Bunun Yozgat için önemi var. Daha önce verilmiş sözleri hiçbirisi yerine getirilmiş değil. Sadece siz vatanı çok seversiniz, inanışınıza bağlısınız. Evet biz vatanımızı severiz, inancımıza da bağlıyız. Ama biraz da kendimiz için de bir şeyler yapılması lazım. 6 milletvekilliğinde 4’e düş, yüzde 30 nüfusun düşsün. Bunlar sadece Türkiye’nin başka yerinde yapılan hizmetleri Yozgat’ta örnek göstermesiyle olacak şeyler değil” şeklinde konuştu.
Yozgat’ta her evden en az bir oy isteyen Kayalar, “Bütün Türkiye’de beklenen ve istenen şudur. Türkiye’de baskıyla değil, korkutmayla değil, insanları bölmeyle değil, ayrıştırmayla değil bunlarla ülke yönetilmez, yönetilemiyor. Korkunun hakim olduğu bir Türkiye değil, huzurun, sevginin, hoşgörünün, saygının, demokrasinin insan haklarının dünya ile bütünleşen bir ülkenin yeniden ortaya getirilebilmesi için yeniden bunun kazanılması için bütün Türkiye genelinde bir mücadelenin verilmesi lazım. Ben bunu Yozgat’tan başlangıcını yaptım 1 Kasımda Yozgat Cumhuriyet meydanında bunun meşalesi yaktığında bütün Türkiye’deki bu genel isteğe cevap vermiş olacağız. Bunun başlangıcını Yozgat’tan yapmış olacaklardır. Benim Yozgat’tan isteğim şu hangi siyasi partiden olursa olsun her evden minimum bir oy istiyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!