Yoyav’dan İftar Yemeği

Güncelleme Tarihi:

Yoyav’dan İftar Yemeği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 11:31

YOYAV KİLİS ŞUBESİ TARAFINDAN İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) tarafından bir iftar programı düzenlendi.
Kilis İl Müftülüğü’ne bağlı Yatılı Bölge Kur’an Kursu’nda verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan YOYAV Kilis Şubesi Başkanı Mehmet Evran, YOYAV Yavaşçazade Eğitim ve Kültür Merkezinde, 150 den fazla Suriyeli çocuklara yönelik Kur’an-ı Kerim ve Türkçe eğitimleri yıl boyu devam ettiğini ifade ederek, “YOYAV Abdülkadir Kadıoğlu Eğitim ve Kültür Merkezimizde, İl Müftülüğümüzün katkısıyla açılan 3 sınıf Kuran Kursları, eğitim dönemini tamamlamış olup, yaz döneminde açılan Kur’an Kursu hizmetlerimiz ise halen devam etmektedir. 2014 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla açılan beceri kursları ile Ana sınıfımız ise Haziran sonuna kadar devam etmiştir” dedi.
Evran, yardım çalışmalarının 2015 yılı Ramazan ayında hayırseverlerin fakirlere dağıtılmak üzere bağışladığı, her birinde 28 kg gıda maddesi bulunan 1400 yardım kolisinin, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade ederek, “Bu bin 400 kolinin bin tanesi, hayırsever işadamlarımız Abidin Ercan ve Mehmet Hayrettin Kadıoğlu kardeşler tarafından bağışlanmıştır. Yine İstanbul’da bulunan Kilisli iş adamlarımızdan Yavuz Sürmeli’nin bağışladığı bin 500 adet çeşitli bay-bayan kıyafet ve ayakkabıları, İstanbul’da bulunan Kilisli hayırsever işadamlarımızdan Haydar Atınç tarafından gönderilen 2 bin 500 parça çeşitli bayan kıyafetleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Hayırseverler tarafından yeni evlenen fakir ailelerin çeyizlerine katkı olmak üzere bağışlanan buzdolabı, çamaşır makinesi gibi yardımlar da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştır. Kız Öğrenci Yurdu İnşaatı: Bir Hayırsever tarafından mülkiyeti vakfımıza ait olan Çevre Yolu, Hamidiye Camii bitişiğindeki arsa üzerine yaptırılan 200 yüksek öğrenim gören öğrencilerinin istifade edeceği Kız Öğrenci yurdumuzun inşaatı tamamlanmış olup, tefriş çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki öğrenim sezonunda inşallah hizmete başlayacak olan binanın bitirilmesine gayret edilmektedir” dedi.
Yemeğe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, YOYAV Yönetim Kurulu Üyesi, İşadamı Mehmet Kadıoğlu, davetliler ve Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi gören öğrenciler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!