YouTube yasaklandı namus kurtarıldı!

ÖNCE bir haber:"İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerinin yer aldığı siteye erişim yasağı koydu...

İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi de Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce gönderilen delil niteliğindeki bir CD'ye el koyma kararının onanması ve YouTube'a erişimin engellenmesi talebini kabul etti. Mahkemenin kararında, 'Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının, Türk bayrağı üzerine İngilizce küfür içeren yazılar yazılarak aşağılandığı anlaşıldığından talebin kabul edildiği' belirtildi." (Hürriyet-Web-07.03.07)

***

Üç dört yaşında çocuklar başlarını yastığın altına gömerler, kıçlarını havaya dikerler ve görünmez olduklarına inanırlar.

Yukarıdaki haber bana bu "görünmezlik oyununu" hatırlattı.

Atatürk'e hakaret eden video görüntülerinin yayından kaldırılması için YouTube'a müracaat etmek yerine bu web sitesine Türkiye'den erişim yasağı koymak için sadece ve sadece teknolojiden nasibini zerre kadar almamış bir insan olmak gerekir. Nitekim, YouTube ilgilileri, terbiyesiz ve densiz video görüntülerini yayından kaldıracaklarını ilan etmişler.

***

YouTube'a erişim yasağı koyan yetkililer, böylelikle hem Ata'mızın aziz hatırasına sahip çıktıklarını, hem de Palikarya'ya gerekli dersi verdiklerini düşünebilirler ama Türk adalet ve güvenlik sistemini yedi düvele rezil ettiklerini de bilmelidirler:

***

1) Eğer YouTube yetkilileri densiz yayını kaldırmasaydı, erişim yasağı nedeniyle biz Türkler o yayını göremeyecektik; ama yedi düvel seyretmeye devam edecekti.

Türk adaleti herhalde "bir şeyi biz görmezsek, o yok olur!" diye karar alan, terbiyesiz yayını "bir memleketten görünmeme cezası"na çarptıran dünyada ilk mahkeme olmuştur.

Mahkemenin kararına hákim olan mantığa göre, İstanbul'dan Moskova görülmediği için Moskova yoktur!

2) Karar aynı zamanda; kendileri görmedikleri ve işitmedikleri sürece Türklerin her türlü hakarete razı olabileceklerini de, ister istemez ima etmektedir.

3) Aynı karar, erişim yasağı koyarak YouTube'daki tüm masum/komik/öğretici yayınları da cezalandırmaktadır. Dahası bu yayınların Türkiye'den seyredilmesini engelleyerek en büyük cezayı da Türk halkına vermektedir.

4) Bununla da yetinmeyen mahkeme, erişim yasağı kararıyla Türk halkının bundan böyle YouTube'da yayınlanabilecek diğer densiz yayınları fark etmesinin de önüne geçmiştir. Bu karar uygulanırsa Türkiye aleyhine yapılabilecek diğer yayınları fark edip yayından kaldırmak için girişimde bulunma olanağımız olmayacak.

***

Bu karar, Türk'ün teknolojiyle imtihanı mıdır, bilim ve bilgiye karşı hasmane tavrı mıdır, yoksa son dönemlerde yükselen etnik milliyetçiliğin dışavurumu mudur, ben karar veremedim.

Ancak, Atatürk'e bir video kliple hakaret edince onu küçülteceğini zanneden Yunanlının tavrı ne kadar abuksa, bu karar da o kadar abuktur!

***

Normal olarak insanlar, 4-5 yaşından itibaren gözleriyle görmedikleri şeylerin de var olabileceklerini veya gözlerini kapayarak yok olunmayacağını öğrenirler!
Yazarın Tüm Yazıları