YouTube videolarını GIF'e çevirin!

Güncelleme Tarihi:

YouTube videolarını GIFe çevirin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 08:32

YouTube videolarını GIF formatına çevirmeye ne dersiniz? Kendi GIF'inizi kendiniz yapmak mı istiyorsunuz? YouTube artık bu konuda işinizi kolaylaştırıyor!

Haberin Devamı

GIF'ler artık internetin evrensel iletişim dillerinden biri haline geldi. Bu hareketli görsel formatı sayesinde insanlar kelimelerle anlatamadıkları duygularını ifade edebiliyor. Giphy gibi popüler siteler milyonlarca GIF seçeneği sunuyor, ancak bazen kendi GIF'inizi yaratmanız gerekebilir.

YouTube, GIF'lenmek için sabırsızlıkla bekleyen videolarla dolu, ve doğal olarak yeni GIF'leri buradan yola çıkarak yaratmak oldukça mantıklı. YouTube videolarından GIF'ler yapmanızı sağlayan bir çok üçüncü parti web sitesi ve uygulama var, peki YouTube'un kendisinin entegre GIF yapma özelliği olduğunu biliyor muydunuz?

Bu yöntem sadece GIF yapılmasına izin verilen videolarda çalışıyor. İlk olarak YouTube'a giriş yapın, ve istediğiniz bir videonun altındaki Paylaş butonuna tıklayın. Burada karşınıza ekle, e-posta gönder ve GIF seçenekleri çıkacak.

Haberin Devamı

GIF seçeneğine tıkladıktan sonra videonun içinden 6 saniyelik bir kısmı GIF yapmak için seçin ve ardından Oluştur'a tıklayın. YouTube size paylaşabilmeniz için GIF'in URL'sini verecek ve sosyal medya tuşları sunacak. Eğer GIF'i bilgisayarınıza kaydetmek istiyorsanız URL'ye tıklayın, GIF'e sağ tıklayın ve Resmi Kaydet seçeneğine tıklayın.

chip.com.tr'nin haberine göre YouTube'un destek sayfası bu teknik ile GIF yapamayacağınız durumları şu şekilde sıralıyor:

Videoda yaş sınırlaması varsa.
Video "kişisel" olarak ayarlanmış ise.
Video üçüncü parti içerik kullandığı için işaretlenmiş ise.
Videonun sahibi olan kanal GIF yapma özelliğini kapamışsa.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!