Yörükler yaylada buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Yörükler yaylada buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2018 11:08

Yörükler yaylada buluşacak

Haberin Devamı

 

KEMER, (DHA) - KEMER Yörükler Derneği ve Kemer Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 9. Çukuryayla Yörük Şenliği ile 14. Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri 21 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Şenlik kapsamında Songül Karlı da konser verecek.

Kemer Yörükler Derneği ile Kemer Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 9. Çukuryayla Yörük Şenliği, Beydağları'nda yer alan Çukuryayla'da yapılacak. 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak şenlikler kapsamında Kemer Belediyesi 14. Altın Nar Yağlı Pehlivan Güreşleri de gerçekleştirilecek. Şenlikte Yörük göçü, Yörük düğünü, Yörük beyi seçimi ve geleneksel yarışmalar da düzenlenecek. Şenliğin konser bölümünde ise Türk Halk Müziği sanatçısı Songül Karlı sahne alacak.

'YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORUZ'

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan, "Şenliğimize en büyük desteği Kemer Belediyesi veriyor. Başkanımız Mustafa Gül'e ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Amacımız Kemer'e gelen yerli ve yabancı misafirlere Yörük kültürünü tanıtmak ve Yörüklerin gelenek ve göreneklerinin unutulmamasını sağlamaktır. Şenliğimiz temsili Yörük göçüyle başlayıp çoban ateşinin yakılmasıyla devam edecek. Keçi derisinde yayık ayranının ikram edileceği şenliğimizde temsili Yörük düğünü, gelin alması, halat çekme yarışı, çuval yarışı, eşeğe binme yarışı, keçi kırpma, tiyatro gösterisi yer alacak" dedi.

GÜL: GÜREŞLERE İYİ HAZIRLANDIK

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Arkadaşlar. Gidip, Toros Dağları'na bakınız, orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' sözünü hatırlatarak, "Yörük kültürü ülke tanıtımında önemli bir değerdir. Şenliğe katkısı olan herkese teşekkür ediyorum 21 Temmuz'da Çukuryayla Yörük Şöleni kapsamında 14. Altın Nar Yağlı Güreşleri'ni de gerçekleştireceğiz. Bu güreşlere iyi hazırlandık. Şenliğe tüm hemşehrilerimizle yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!