Yörükler Aydın'da şölende buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yörükler Aydında şölende buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2017 18:02

Yörükler Aydın'da şölende buluştu

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Aydın Ulusal Yörük Türkmen Kültür Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte Tolga Çandar ve yerel sanatçılar alanı dolduran binlerce kişiye neşeli saatler yaşattı. Şenlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, efelerle sahnede zeybek oynadı.

Aydın 1. Ulusal Yörük Türkmen Kültür Şenliği'ne Bursa, Aydın, Antalya, İzmir, Muğla'nın da aralarında bulunduğu çokm sayıda ilden 20'ye yakın Yörük derneği katıldı. Kent Meydanı'nda sabah saatlerinde bir araya gelen Yörükler, develer ve atlarla kervan yaparak Tekstil Park alanına kadar kortej yürüyüşü düzenledi. Kortej yürüyüşü sırasında deve üzerinde giden Yörük gelini ve atlı Yörükler büyük ilgi gördü. Teksil Park alanında çadırlar kurulup,

Yörük geleneği yaşatıldı. Etkinliğe katılanlar, çadırlar gezip, Yörük kültürü hakkında bilgi aldı.

ZEYBEK OYNADILAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da şenliğe katılarak efelerle birlikte sahnede zeybek oynadı. Başkan Çerçioğlu'na diğer illerden gelen Yörük kadınları çeşitli hediyeler verip, birlikte fotoğraf çektirdi. Ünlü türkücü Tolga Çandar ise Ege yöresine ait türküleri seslendirerek, şenliğe renk kattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ilk kez düzenledikleri bu etkinliğin gelecek yıllarda devam edeceğini belirtip, "Biz, sadece efe oyunu oynarken eğiliriz. Başka türlü asla eğilmeyiz, her zaman dik dururuz" dedi.

YÖRÜKLER MUTLU KALDI

Germencik Yörükler Dernek Başkanı Cemil Özden burada olmaktan onur duyduklarını belirtip, "Biz Yörükler birbirimize akrabayız. Bu şenlik Denizli'de, Antalya'da da olsa bizim için hiç önemli değil. Tüm şenliklere katılıyoruz ama bugün çadırımızla, çaycımızla birlikte geldik. İlk kez düzenlenmesine rağmen

çok güzel bir şenlik oldu" dedi. Dede Korkut Yörük ve Türkmen Federasyon Başkanı Emine Güven, Türkiye'deki tek kadın federasyon başkanı olduğuna dikkati çekip, "Efeler Yörük Derneği'nin Belediye desteği ile ilk kez düzenlediği Aydın'da çok güzel bir Yörük Türkmen Şöleni ile bir arada olduk. Yıl boyunca Yürkiye'nin çeşitli yerlerinde etkinliklerimiz zaten oluyor. Bu şenliklerde akrabalarımızla hasret gideriyoruz. Gururla bu bayrağı taşıyoruz. Kadınlarımızdan geleneklerimizin devam etmesi açısından destek vermelerini istiyorum. Dünden bugüne, bugünden ise yarına bu kültürü yaşatmak bizlerin görevidir" diye konuştu.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!