Yörük ve Türkmenler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yörük ve Türkmenler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 11:36

Yörük ve Türkmenler buluştu

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde Yörük ve Türkmen derneği temsilcileri bir araya geldi.
Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı ve Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman, Dünya Türkmen Yörük Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş, Burdur Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Erçin, Karaman Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, Serikliler Derneği Başkanı Adnan Tezgel, Genel Sekreter ve Başkan vekili Mahmut Topal ile Demre, Elmalı, Korkuteli, Serik yörük dernekleri ve Azerbaycan Eğitim Kültür Dayanışma Derneği üyeleri Ağlasun Belediyesi'nin daveti üzerine ilçeye geldi. Yörük Türkmen il beylerini ve dernek başkanlarını Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Aydın Kaplan karşıladı.
Belediye Başkanı Aydın Kaplan, "Ağlasun halkımız da yörük boylarından gelmiştir. Bu sebepten dolayı ilçemizde her yıl yapılması planlanan 'Yörük Ateşi Şenlikleri'nin ilkini eylül ayı içerisinde gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Yörük Türkmen geleneklerini yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi sürdürmek, milli değerlerimize ve vatanımıza sahip çıkmak adına kültür, dayanışma ve yardımlaşmamızı sağlamak adına şenliklerde bir araya gelmeye karar verdik. Farklı yerlerden, farklı insanlarla aynı duyguları paylaşacağız" dedi.
Konuklar, Kaymakam Hasan Akbulut ve Başkan Aydın Kaplan'a yörük poşusu hediye etti. Başkan Aydın Kaplan da konuklara çeşitli hediyeler verdi. Yemeğin ardından Sagalassos Antik Kenti'ni de gezen misafirler ilçeden ayrıldı.
Ağlasun'da eylül ayında Yörük Türkmen Şenlikleri düzenlenmesi planlanıyor. Yörük ve Türkmen derneklerinin katılacağı şenlik kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!