Yörük kültürü canlandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Yörük kültürü canlandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 12:07

Yörük kültürü canlandırıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin 2'ncisini düzenlediği Yürük ve Türkmen Çalıştayı'nda Antalya Muratpaşa Olgunlaşma Enstitüsü'nce yapılan Yörüklerin günlük yaşam ve özel günlerde kullanılan giysiler sergilendi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya Yörükler Derneği ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM) işbirliğiyle düzenlendiği 2'nci Yörük ve Türkmen Çalıştayı, unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel Yörük kıyafetlerinin sergilendiği ortam da oluşturdu. Belediye Başkanı Ümit Uysal, çalıştayın açılışında, el yapımı keçeden dikilmiş özel bir ceket giydi. Başkan Uysal, doğal ürünlerden dikilen Yörük kıyafetlerinin rengini de doğadan aldığını söyledi. Başkan Uysal, “Keçe yazın serin, kışın sıcak tutar, nemli ortamda nemi alır, kuru ortamlara da nem salar, canlıdır" dedi.

ENSTİTÜNÜN MUHTEŞEM ESERLERİ

Çalıştayda, Muratpaşa Olgunlaşma Enstitüsü'nce yapılan Yörüklerin günlük yaşam ve özel günlerde kullanılan giysilerin benzerleri de sergilendi. Yörük kadınları çalıştay boyunca üzerlerinde taşıdıkları geleneksel kıyafetleri ve oturum aralarında 'bakır' çalarak söylediği türküler ilgi odağı oldu. Yörük kadınları, üçetekleri, fermane adı verilen kısa yelekleri, göynekleri, saç örgüleri ve oyalı yazmaları ve birbirinden renkli yemenileriyle bir geleneği bugüne taşıdı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!