Yorgun savaşçı

Hemen hemen hergün çift idmanla ikinci yarıya hazırlanan Fenerbahçe, Spartak Moskova karşısında ‘‘yorgun savaşçı’’ görünümündeydi.

Sarı lacivertli futbolcular turnuvanın en çok koşan takımı önünde oyuna iyi başladı, golü de buldu. Ancak öne geçtikten hemen bir dakika sonra gelen beraberlik sayısı takımdaki balansı ayarını bozdu. Bu dakikadan sonra oyuna denge geldi ve her iki takım da kontrollü oyunu seçti.Lorant'ın kafasındaki şablon hemen hemen belli oldu. Alman hoca takıma 3-5-2 oynatacak. Ama bu sistem için kanatları iyi kullanmak şart. Dünkü maçta sakatlığı nedeniyle oynamayan Abdullah'ın yerine görev alan Fatih Akyel ile sağ kanatta oynayan Ali Güneş, hücuma yeterli katkıyı sağlayamadı. Bu yüzden Andersson önceki maçlara oranla daha etkisiz kaldı.

REVİVO İYİ DEĞİLDİ

Çok koşan Lazetiç, rakibi durdururken ne kadar başarılıysa, hücuma katılışında o kadar silik kalıyor. Sturm Graz ve Göteborg maçında rakibe gol izni vermeyen savunma dün bir hayli zorlandı. Bunda takımın yorgunluğunun önemli bir rolü vardı. Oktay ile Serhat'ın yokluğunda Andersson'un partneri olan Revivo dün gece havasında değildi. İsrailli oyuncu çok koşan, sahaya iyi yayılan Spartak defansı karşısında beklenen oyununu sergileyemedi. Bir hazırlık maçı niteliği taşıyan finalde, Fenerbahe'nin mücadeleci yönü alkışlanır nitelikteydi. Sarı lacivertli takım 3 ciddi maç oynadı ve ortaya koyduğu futbol ve çalışma disipliniyle taraftarlarına umut verdi. Kulübeyi kalabalık tutmasına rağmen sadece iki oyuncu değiştiren Lorant, iskelet kadroyu seçmiş olmanın rahatlığı ile doksan dakikayı tamamladı. Sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Abdullah, Mustafa Doğan, Oktay ve Serhat'ın katılımıyla Fenerbahçe ikinci yarıda daha da rahatlayacak. Lige kupayla başlamak çok güzel olacaktı ama penaltı atışları buna müsaade etmedi.
Yazarın Tüm Yazıları