GAZİANTEP HABERLERİ

Yöresel Yemeklerin Tanıtılmasında Tuğcan Otel Farkı

IHA
09.05.2015 - 15:33Son Güncelleme :
IHA

Gaziantep’in ünlü mutfak kültürünün tanıtımında büyük rol oynayan Tuğcan Otel, ilkbaharla birlikte yemek menüsüne meyve kebaplarının yanı sıra ilkbahar meyvelerinden yapılan kazan yemeklerini de ekledi. Gaziantep’e has erik aşı ve çağla aşı konuklar tarafından büyük ilgi görüyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk beş yıldızlı oteli olma unvanı yanında dünya mutfak kültürünün bütün özelliklerini konuklarına sunan Tuğcan Otel, yöresel yemeklerin de tanıtımında önemli rol oynuyor. Otelin Gaziantep yöresine has mevsim kebaplarının yanında yine ilkbaharda menüsüne eklediği çağla aşı ve erik aşı da konuklar tarafından büyük beğeni kazanıyor.
Tuğcan Otel’in ünlü şef aşçısı Kenan Ok, yöresel yemeklerin bölgenin gastoronomi kenti olmasında önemli rol oynadığını ifade ederek, 500 civarında bilinen lezzet reçetesinin olduğunu, ilkbaharda yapılan çağla aşı ve erik aşının konuklar tarafından sevilerek yendiğini söyledi. Kenan Ok, “Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte bugün çağla ve erik aşı yaptık. Çağla ve erik aşı, Gaziantep’in geleneksel ve vazgeçilmez kültür yemeklerindendir. Bu yemekler içerisinde birçok sırrı ve lezzeti barındırır. Hem organik olmasından dolayı hem de baharın ilk meyvelerinden oluşan kazan yemekleridir bunlar. Gaziantep’e gelen tüm misafirlerin bu eşsiz lezzetleri tatmasını tavsiye ediyoruz. Gaziantep kazan yemekleri genelde hep biraz baharatlı ve acı olarak düşünülür fakat sanıldığı gibi tüm yemeklerimiz öyle değildir. Farklı tatlardan oluşan yemeklerimizde mutfaklarımıza hazırlanır. Bunun en güzel örneklerinden bazıları da bugün hazırladığımız çağla ve erik aşlarıdır. İlkbaharın gelmesiyle birlikte meyvelerimiz kebaplarımız yanında kazan yemeklerimize de yansıyor. Yenidünya kebabı, keme kebabı, sarımsak kebabı, erik kebabı, elma kebabı, ayva kebabı gibi mevsimsel kebaplarımız kadar kazan yemeklerimizde büyük ilgi görüyor” dedi.
Dünya mutfak kültürünün bütün öğelerini konuklarına sunan Tuğcan Otel, ilkbahar süresince yöresel meyve kebapları ve meyve kazan yemeklerini menüsüne ekleyen Çam Teras Restoran başta olmak üzere bütün restoranlarda bu spesiyal yemekleri konuklarına ikram etmeye devam edecek.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Gaziantep haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Gaziantep ilinden Yöresel Yemeklerin Tanıtılmasında Tuğcan Otel Farkı hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 09 Mayıs 2015 tarihinde saat 15 33’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Yöresel Yemeklerin Tanıtılmasında Tuğcan Otel Farkı haberi güncellenecektir.

GAZİANTEP NAMAZ VAKİTLERİ

16 Ekim 2019, Çarşamba
  • İmsak
    05:12
  • Güneş
    06:32
  • Öğle
    12:21
  • İkindi
    15:30
  • Akşam
    18:01
  • Yatsı
    19:15
Sayfa Başı