Yöreler Renkler'de Antalya lezzetleri

Güncelleme Tarihi:

Yöreler Renklerde Antalya lezzetleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 12:05

Yöreler Renkler'de Antalya lezzetleri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Yöreler Renkler Festivali'nin 4'üncü gününde barış, dostluk ve kardeşlik rüzgarları Akdeniz'den Ege'ye esti.

Kent Meydanı'nda stantların açılmasıyla başlayan gecede, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yöresel Antalya lezzetlerini tanıtıldığı dernek stantlarını gezdi. Başkan Uysal'a Antalyalılar Dayanışma ve Dostluk Derneği ziyaretinde, çalışma arkadaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci tarafından tahini limon suyu, sarımsak ve baharatlarla özleştirilerek hazırlanan mezelerden hibeşi ikram edildi.

HİBEŞ İKRAM ETTİ

Başkan Uysal, önce Başkan Yardımcısı Cephaneci'nin kendisinin hazırladığı hibeşin tadına baktı ardından dilimlenmiş ekmeklere Antalya'ya özgü, kahvaltılarda da yenen hibeşi sürerek festivale gelenlere ikram etti. Başkan Uysal, ardından Elmalı Değirmeni Serpme Börek'in sahibi Ali Murat Hizay'ın tüm hünerlerini sergilediği şovunu izledi. Hizay, elde savurarak açtığı serpme börek hamurunun inceliği hamur altına Turunç Masa logosu konularak test edildi. Testten 'mükemmel' derecesiyle geçen hamurla Başkan Uysal ve Hizay, tahinli serpme börek yaptı.

İLÇELERE YOLCULUK

Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda düzenlenen 3'üncü Yöreler Renkler Festivali, Yenikapı Müzik Grubu Kipranoz ve ardından moderatörlüğünü Himmet Cansız'ın yaptığı, Sami Demircioğlu, Abdullah Gencer ve Kaşık Ekibi ve yöresel çalgılarla Remzi İşbilir, Ahmet Erarslan, Vedat Yılmaz Karakaya, Emin Kök'ün sahne aldığı 'Antalya İlçelerine Yolculuk' programıyla devam etti.

DÜNYAYA ÖRNEK

Başkan Ümit Uysal, gecede yaptığı konuşmada, "Burada sevgi, saygı var. Buraya gelmek sevgiyi, saygıyı, komşuluğu arttırıyor. Hem de tüm dünya da. Buna çok ihtiyaç var. Bizim temel ihtiyaçlarımızdan birisi de budur" ifadelerine yer verdi. Muratpaşa'da bu kültürünü oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Sadece iyi asfalt üretmekle, iyi park yapmakla, sadece konteynır üretmekle, sadece sosyal hizmet üretmekle kalmıyoruz. Bütün komşularımıza eşit mesafeden yaklaşıyoruz. Bütün komşularımızı sadece kucaklamayıp sarıp sarmalıyoruz. Hiç bir ayrım olmadan, bütün komşularımızın yaklaşımları bizim başımızın tacıdır. Bütün dünya Muratpaşa'yı örnek alsın."

NAZIM HİKMET'İN DAVETİ'YLE SONA ERDİ

Başkan Uysal, konuşmasını Nazım Hikmet'in "Dörtnala gelip uzak Asya'dan Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim" dizeleriyle başlayan 'Davet' şiirini okuyarak tamamlarken Yöreler Renkler Festivali'nde 4'üncü gün Nursaç Doğanışık konseriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!