Yönetmeni bul

HASAN'a topun markası Fevernova yabancı değildi. Bir de kafasını kazımış, yani Dünya Kupası'ndaki Hasan havasını yakalamışı.

Hasan, dün oynadığı ilk bölümde hakikaten Galatasaray'ı sırtladı. İkinci bölümde Fatih Terim değişiklik yapmaya mecburdu. Çünkü Hasan ile birlikte De Boer sakatlanmıştı. Bunun üzerine Terim, sahaya Ahmet Ceylan'ı gönderip Orhan Ak ile Baliç'i ısındırdı ve sahaya bu ikiliyi sürdü.

Bir takımda 7 kişi top oynayıp 3-4 kişi de ‘‘acaba arkadaşlar ne yapıyor’’ derse burada bir yanlışlık var. Cihan, Ayhan ve ümit bağlanan Sabri adeta arkadaşlarına bakıyorlardı, neler yapıyorlar diye.

Fatih Terim, ‘‘Ocak ayını bekleyin’’ diyor. Bence yeni bir film çekimi için ne yap ne et saha içi yönetmenini bul. Çünkü böyle gitmiyor. Bir yere kadar savaşım yapılıyor. O savaşımı yapanların da bir süre sonra canı çıkıyor. Bülent, sonradan oyuna giren Orhan Ak, Prates ve Ergün hep taarruzu karşılayan kişiler oluyordu. E onların da canı var be birader.

Düşünebiliyor musunuz, Galatasaray en kritik anda, altıpasın biraz gerisinde çift vuruş kazanıyor. Kimin ne yapacağı belli değil. Bir saha içi yönetmeni olsa, böyle pozisyonlar gol olur.

Merhem olmaz

Giden top tekrar geliyor hücuma ama bir türlü akmıyor. Akmayınca da Hakan ve Bratu sersem topları kovalayıp, bir şeyler yapmak çabasına giriyorlar. İşte bu da saha içi yönetmeninin olmamasından kaynaklanıyor. Acil olarak bu işin halledilmesi gerekir. Çünkü oyunun büyük bir bölümü ızdırapla geçiyor.

Hakan'a yapılan harekette çekme vardı. Hakemin verdiği karar doğruydu. Benim anlamadığım, bu karardan sonra Rize taraftarlarının hakeme ettikleri küfürdü. Bu çok yanlış bir hareket. Aslında Rizespor baya iyi top oynuyordu. Bu küfürleri edeceklerine takımlarını destekleyip moral verselerdi daha iyi olmaz mıydı?.. Galatasaray, Olympiakos maçı öncesi aldığı 3 puan ilaç gibi. Ama ne yalan söyleyeyim. Bu ilaç her zaman merhem olmaz.
Yazarın Tüm Yazıları