Yönetime mesaj

CITY maçı sonrası Beşiktaş için bir analizde bulunmuş ve “Siyah beyazlı takım kendi seviyesindeki ya da daha üstteki takımlara karşı iyi oynayabilir ama kendisinden zayıf takımlara karşı ilk topta golü yememeli ve savunmasını dikkatli kurmalı” ifadesini kullanmıştım..

Haberin Devamı

Haifa maçı bunun açık göstergesi oldu. Türk futbolunun en büyük hastalıklarından biri olan ve defalarca Avrupa defterini kapatmamıza yol açan “duran top” kendisini yine gösterdi.. İkinci yarıda savunma arkasındaki boşluk ikinci golü getirdi.. City gibi çok prestijli bir takım karşısında bir topu direkten dönen, üç net fırsat yakalayan Beşiktaş dünkü yenilgiden önemli dersler çıkarmalı ama bunu yaparken bu yenilgiye takılıp da kalmamalı..

Birini kullanmalı

Büyük takımlar hazırlık dönemlerini önemsemezler.. Büyük takımların teknik adamları ise hazırlık maçlarını normal dönem kadar önemli görürler.. Samet Aybaba, elindeki kadronun zaaflarını bu tür yenilgilerde yönetime daha iyi göstermiş oluyor aslında.. Ligin başlarında zorlu derbiler öncesi yönetim hem açıkları kapamalı hem de Ümraniye Çetesi’ndeki 5 oyuncudan en az birini kullanmalı..
Dünkü yenilgiyi bir kenara bırakırsak ilk yarıda Mehmet Akyüz’e yapılan bir penaltıyı hakemin atladığını, ilk golü getiren frikik düdüğünün ise hatalı çalındığını belirtelim.. Önemli mi, değil.. Futbolcuların hakemlerle diyaloğu açısından önemli mi, çook..

 

Yazarın Tüm Yazıları