Yöneticilere imaj yönetimi

Kurumsal firmalar için logo, ofis dizaynı, firma tanıtımı ‘kurumsal kimlik’ adına ne kadar önemliyse, çalışanların giyimi de şüphesiz ki son derece önemli.

Haberin Devamı

Özellikle firma müşterileriyle yüz yüze görüşme halinde olan ve kurumun imajını direkt olarak lanse eden çalışanların giyimleri... Mutlaka, her kurumun çalışanların mesai saatlerindeki giyim kuşamları için yönetmelikleri oluyor. Ancak bence yönetmeliklerden ve çalışanlardan önce kurumsal kimliğe uygun giyinme sorumluluğu yöneticilere düşüyor. Çünkü yöneticiler kurumun imajı konusunda hem müşteriye, hem de çalışanlarına karşı sorumlular. Yöneticilerin bu sorumluluklarının dışında, kendilerinden beklenen liderlik becerisi, otoriter ve karizmatik olmak gibi diğer özellikler ağırlıklı olarak kişinin iç dünyasından gelir. Ama bunları dış görünüş ve doğru kıyafet seçimiyle de desteklemek mümkün. İşte birkaç küçük ip ucu...

Yönetici renkleri

Kahverengi karşınızdaki insanın resmiyetten uzak ve daha rahat hissetmesini sağlar, dolayısıyla bir otorite rengi değildir. Fakat yine toprak renklerine yakın olan krem rengi ve bejler koyu tonlarda olmadığı sürece özellikle bahar aylarında tercih edilebilir. Siyah, beyaz, füme ve gri şüphesiz iş hayatının ana renkleri. Ancak renk seven kadın yöneticiler farklı renkleri de deneyebilirler. Tabi ki çiçek desenleri veya otantik desenlerden uzak durmak kaydıyla.

Haberin Devamı

Az aksesuar şık ayakkabı

Ayakkabı ve aksesuar seçimi yöneticilerin imajları için belki de en önemli parçalar. Fazla sayıda, abartılı veya hareketlerinize sesler çıkaran sallantılı aksesuarlar dikkat dağıtıcı olduğu kadar, istediğiniz oranda otoriter görünmenize de engel olacaktır. Küpe kullanmayı seviyorsanız mutlaka küçük küpeleri tercih edin. İnci veya tek taş küpeler bu konuda kurtarıcınız olabilir. Yine inci veya tek taş kolyeler gömlek içerisine sık kullanabileceğiniz aksesuarlar. Gömleklerle kombin yapabileceğiniz zarif bir fular veya tüm giysilerinizle kullanabileceğiniz şık bir kol saati, ulaşmak istediğiniz görünümle son derece uyumlu olur.
Burnu açık ayakkabılar veya sandaletler gibi ayaklarınızı ortaya çıkaran ayakkabılardan uzak durun. Bu tip ayakkabılar yönetici kimliğinizle taban tabana zıt olacaktır. Rahatlıkları tartışılmaz fakat, babetleri veya düz tabanlı ayakkabıları da mümkün olduğunca az tercih edin.
Rahat ettiğiniz boyda topuklu ayakkabılar sizi çok daha şık bir görünüme kavuşturabilir. Fakat, en önemli nokta rahat kullanabildiğiniz ayakkabıları seçmek olacaktır. Liderlik etmesi beklenen birinin yere de sağlam adımlarla basması gerekir.
Ve son madde. Diyetisyenler kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde üç beyazı ölçülü kullanmalarını tavsiye ederler. Ben de kadın yöneticilerimize iş yaşamlarında şu üçlüyü ölçülü kullanmalarını tavsiye ediyorum; mini etek, dekolte ve vücudu tümüyle saran giysiler.

Yazarın Tüm Yazıları