Yöneticiler rant peşinde

Güncelleme Tarihi:

Yöneticiler rant peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2006 13:42

F.Bahçe'nin milli file bekçisi Rüştü Reçber, futboldaki tribün terörünün önlenebileceğini belirterek, “Her kulüp için geçerli olmayabilir ama yönetim kurullarındaki insanların bazıları rant, bazıları da çıkar peşinde. Bunların önüne geçerseniz olayların da önüne geçersiniz” dedi.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi dergisinin nisan sayısında röportajı yayınlanan milli kaleci, spor gündemi, milli takım ve kendi geleceğiyle ilgili birçok konuda açıklama yaptı.

Yurt içinde statlarda yaşanan olayların, kulüp yöneticileri ve devletin alacağı sıkı önlemlerle durdurulabileceğini belirten Rüştü, bu konudaki düşüncelerini şöyle aktardı: “Bütün bu olayları önleyecek insanlar yönetim kademesindeki insanlardır. Ama maalesef önüne geçemediğimiz bir şey var. Her kulüp için geçerli olmayabilir ancak yönetim kurullarındaki insanların bazıları rant, bazıları da çıkar peşinde. Bunların önüne geçerseniz olayların da önüne geçersiniz. Taraftarın yaptığı olayların kulübüne zarar verdiğini atlatması çok basit. Haa, gebeysen anlatamazsın, menfaatin varsa hiç yanaşamazsın.

Çözümün ikinci ayağı da devletin alacağı sıkı önlemlerdir diye düşünüyorum. Devlet ilk başta yöneticilerle oturup konuşacak. Görüyorsunuz, yönetim kademesindeki bir insan bir laf ediyor, hem camiayı hem taraftarı hem de futbolcuyu kötü yönde ateşliyor. Ortam geriliyor. Ne gereği var? Ben öyle bir şey görmüyorum öbür ülkelerde. O ülkelerde genelde teknik direktörler birbiriyle dalaşır.”

'RİJKAARD OYNATMAYACAĞIM DEDİ'

Rüştü, 2003-2004 sezonunda transfer olduğu FC Barcelona'da, o sezon teknik direktörlüğe getirilen Rijkaard'ın, takımın başına geldiği ilk gün kendisine (Seni düşünmüyorum ve oynatmayacağım) dediğini bildirdi.

İspanyol kulübüne giderken, İngiltere'den kendisini transfer etmek isteyen büyük kulüpler olduğunu ancak, Barcelona'yı sempati duyduğu için tercih ettiğini anlatan Rüştü, “Barcelona'da Zubizarreta'dan sonraki periyoda bakıldığı zaman da en acımasız şekilde haksızlığa uğrayan tek kaleci benim. Çünkü çoğuna iki yıl tahammül edildi. Benim olayımda farklı nedenler de vardı. Barcelona ile anlaştığım zaman Rijkaard yoktu. Ben başkanın isteği doğrultusunda transfer oldum. O zamanki şartlarda o kulübe öncelikle Koeman, ikinci sırada da Hiddink düşünülüyordu. Bu iki teknik adamdan da gereken onay alınmıştı ama ikisiyle de anlaşma sağlanamayınca hiç hesapta olmayan bir isim geldi (Rijkaard). O kişinin de size bakış açısı çok önemliydi. Fakat ilk geldiği gün karşılıklı oturduğumuz zaman (Ben seni düşünmüyorum ve oynatmayacağım) dedi bana. Böyle bir anlayışla karşı karşıyayken ben yine orada 1 yıl mücadele ettim. Her türlü profesyonel davranışı gösterdim fakat netice alamadım.” dedi.

'VOLKAN'IN 2-3 YIL DIŞINDA KAYBI OLMAYACAK'

Fenerbahçeli futbolcu, aynı takımda iki iyi kalecinin olmasının dezavantajlı olduğunu ancak, kariyerini birkaç yıl daha üst seviyede sürdürdükten sonra başka saflarda mücadele edeceğini, bu nedenle de Volkan'ın 2-3 yıl dışında bir kaybı olmayacağını ifade etti.

'FENERBAHÇE'NİN TECRÜBESİ YOK'

Fenerbaçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü istikrar sağlayamamasıyla ilgili soruya da Rüştü, şu yanıtı verdi:
“Teknik adam olsam bu soruya çok rahat cevaplar verebilirim. Ama ben teknik adam değilim, sadece futbolcuyum. Bir futbolcu da bu soruya şöyle bir cevap veririm: Tecrübesiziz. (Nasıl olur, takımın hepsi hemen hemen milli takım futbolcusu) diyebilirsiniz. Ama uluslararası arenada Fenerbahçe Kulübü'nün tecrübesi yok.”

Rüştü Reçber, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde milli takımın gruptaki şansıyla ilgili olarak da “Dünyada başarılmayacak iş yoktur, yeterki inanılsın” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!