Yonca yetiştiriciliği ve bitki koruma sorunları konulu panel düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Yonca yetiştiriciliği ve bitki koruma sorunları konulu panel düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 10:30

Yonca yetiştiriciliği ve bitki koruma sorunları konulu panel düzenlendi

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DAH)- Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen, “Yonca Yetiştiriciliği ve Bitki Koruma Sorunları" konulu panele, Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Muharremov, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu'na bağlı Iğdır Şubesi Konsolosu Behbud Gadalı'nın yanı sıra öğretim elemanları, çok sayıda öğrenciler ve vatandaş katıdı.
    Panelde konuşan Rektör Alma, Yonca Yetiştiriciliği ve Bitki Koruma Sorunları konusunda panel düzenlemenin yerinde bir çalışma olduğunu ifade ederek, panelin organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 
    Panelden önce Iğdır'a gelen Nahcivan Devlet Üniversitesi İnce Sanatlar Fakültesi Müzik Grubu sürpriz bir mini konser verdi. Büyük beğeni alan konserin ardından panele geçildi. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Bünyamin Yıldırım'ın oturum başkanlığını yaptığı panel'de, Doç. Dr. Süleyman Temel Yonca Yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verdi.
    Panelde daha sonra söz alan Yrd. Doç. Dr. Ramazan Gürbüz, yoncada hastalık ve yabancı ot sorunlar ile ilgili bilgi verirken, Yrd. Doç. Dr. Celalettin Gözü Açık, yoncada entomolojik sorunlar ilgili önemli bilgiler paylaştı.
    Panelde son olarak söz alan Iğdır Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fidan Gonca da yoncada tarımsal desteklemeler ile ilgili bilgi verdi.
    Panel soru ve cevapların ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!