Yolumuzu kesemzler

Güncelleme Tarihi:

Yolumuzu kesemzler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Finlandiya zaferinin ardından uçakta konuştuğumuz A Milli Takım Teknik Direktörü, ay yıldızlı ekibin, Türk futbolunun yenilmez armadası olduğunu söyledi ve ‘‘Bu takım, gaspedilmiş üç puanı ile yarışı sürdürüyor. Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz’’ diye konuştu.

Heyecanlıydı

Çimlerine bir destanın yazıldığı Helsinki Olimpiyat Stadı'nda, 90 dakikanın bitiş düdüğüyle birlikte havaya fırlayan A Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli ile Finlandiya dönüşünde uçakta konuştuk. Coşkusu ve heyecanı dönüş yolculuğunda da süren Denizli memnun ve hırslı konuşuyordu. İşte Denizli'nin ağzından Finlandiya maçı ve Milli Takım:

Yenilmez armadayız

Tarihi değiştirmeye devam edeceğiz. Bu takım çalınmış, gaspedilmiş üç puanı ile yarışı sürdürüyor. Bu takım Türk futbolunun yenilmez armadasıdır. Bizi ancak hakemler ve pis oyunlar yener. Sanıyorum, İrlanda maçından sonra bizi finallere taşıyacak pozisyonu garantilemiş oluruz; birinci ya da en iyi ikinci olarak gitme şansımız olur. Ancak hedefimiz grup birinciliği.

Çok önem verdiler

Dünkü maça biraz tedirgin başladık. Defansımızın en kalabalık olduğu anda basit bir hatadan inanılmaz bir gol yedik. Bunu söylemiştik, Finliler ancak böyle gol atabilirlerdi. Finlandiya takımı normalde 8-10 bin kişiye maç oynar. Dünkü maç onların bu maça ne kadar önem verdiğinin göstergesi.

Umudunu yitirmedi

Bu atmosferde peşpeşe yediğimiz iki gol maçı zor duruma soktu. Ama şunu söyleyeyim ki 2-0 yenik olduğumuz anda bile umudumu hiç kaybetmedim. Ligin bitmiş olması, transferin stresi bazı futbolcuları olumsuz etkiledi ve zor bir hazırlık dönemi geçirdik ama biz bunları aşmayı bildik.

Olayları bekliyorduk

Herkes Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyor. Biz maçtan önce bir olay olacağını tahmin ediyorduk. Bunun için maç öncesi oyuncularımıza, böyle bir durum olması halinde hiç sinirlenmemelerini ve karşılık vermemelerini tembih ettik. Nitekim öyle de yaptılar.

Moralimiz sağlamdı

Önümüzü kesmeye o kadar niyetliler ki, maçı 2-2'ye getirdikten sonra moral bozmak için sahaya girdiler. Kaldı ki büyükelçimiz Finli yetkilileri uyarmıştı. Bu kritik maçta böyle az güvenlik önlemi alınmasının nedenini düşünmek gerek. Ama sinirlenmedik, sakin kaldık fakat hırslandık. Devre arasında da hırslıydık ve kazanacağımızı söyleyip kazandık.

Eleştirilere yanıt

Devre bittiğinde sonuç belli olmuştu. Defansif oyunculardan kurulu takım eleştirilerine yanıt vermek istemiyorum. Sonuç ortada. Takımın defansif ağırlıklı orta saha oyuncusu Tayfur rakip kaleye en fazla giden oyuncu olup iki gol atıyorsa bunların yanıtı ortadadır. Ama bunları konuşup tartışmak zamanı değil. Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!