Yolsuzluk iddiaları açıklığa kavuşsun

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk iddiaları açıklığa kavuşsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 01:44

AVRUPA Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet iddiaların aydınlatılması için Türk hükümetine baskıyı artırıyor.

Haberin Devamı

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle’den sonra Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de iddiaların aydınlatılması için hükümete çağrı yaptı. ‘Bild am Sonntag’ gazetesine konuşan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Steinmeier, “Yolsuzluk iddialarının nesnel bir şekilde açıklığa kavuşturulacağı konusunda Türk hükümetine güvenimiz tamdır. Bunu sağlamak, hukuk devleti temellerine dayanan her tür politika için bir sınavdır. Türkiye bizim için önemli bir partnerdir, öyle de kalacaktır. Kriz ve çatışmalarla dolu Ortadoğu bölgesinde, içeride ve dışarıda sağlam bir Türkiye’ye istikrarlı bir çapa olarak ihtiyaç duyulmaktadır” dedi. Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir ise “Başbakan Erdoğan anlaşılan hükümet biçimi olarak Putin modelini benimsedi. Bu, otoriter yönetim ve çevresinin ceplerini doldurmak anlamına geliyor” diye konuştu.

HER YOLU DENİYOR

Haberin Devamı

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın güçlü kalabilmek için her şeyi denediğini söyledi. Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Alman Politikacı Brok, Türkiye’de halkın büyük bir bölümünün temiz devlet istediğini ve Erdoğan’a sırt çevirdiğini öne sürerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin İslami bir sürece girmemesi önemli. Bunun için Türkiye, AB ile daha sıkı ticari ilişki içinde olmalı ve hukuk sisteminde reforma gitmeli. Hükumetin yargı üzerinde büyük etkisi olduğu görülüyor. Türkiye’de yargı sadece şeklen bağımsız.”

İRAN: BATI KIŞKIRTIYOR

İran-Türk Parlamento Dostluk Grubu Başkanı İranlı milletvekili Muyad Hüseyni Sadr ise Batılı ülkelerin Türkiye’deki huzursuzluğu kışkırttığını öne sürdü. Sadr, “Müslüman ülkelerde yaşanan krizlerde her zaman ABD, İngiltere ve Siyonist rejimin (İsrail) parmağı vardır. Müslüman bir ülke olarak biz Türkiye’nin gelişmesinden memnunuz ama onlar hiçbir zaman bundan memnun olmazlar. Yolsuzluk davasında olduğu gibi daha büyük sorunlar yaratmaya çalışırlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!