'Yollarda heder olmasın bize lazım'

Güncelleme Tarihi:

Yollarda heder olmasın bize lazım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 23:28

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’yle ilgili olarak “Bize lazım Kılıçdaroğlu. Yollarda kendisini heder etmesine gönlümüz razı olmaz” dedi. Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerle sohbet eden Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ADALET SOKAKTA ARANMAZ
“(Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü ve yürüyüşün ilk gününde Başbakan Yıldırım’a gönderdiğini söylediği mektup) Adalet sokakta aranmaz. Aranacağı yer yargıdır. Kamuoyunda çok konuşulan bir serbest bırakma işi var. Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı serbest bırakılınca Kılıçdaroğlu ‘kamuoyu vicdanı’ falan dedi. Üst mahkeme tutuklama kararı verince yine eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için zihinsel ve bedensel yorgunluğu var. Çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Yürüyüşü bırakması lazım. Bize lazım Kılıçdaroğlu. Yollarda kendisini heder etmesine gönlümüz razı olmaz.

NİYE BÖYLE YAPIYORSUNUZ DİYEMEM
(İki eğitimcinin açlık grevi) Mektup meselesi şu; iki öğretim üyesi açlık grevine başladı. Sayın Kılıçdaroğlu ‘konuyla ilgilenin’ diye ricada bulundu. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’yi görevlendirdim. Arkadaşların aileleriyle görüştü. Eylemi sonlandırmalarını istedi. Olumlu bir yaklaşım göremedik. Aileler aksine ‘Biz bu eylemlerden gurur duyuyoruz’ gibisinden tutum içine girdiler. İstedikleri şu; herhangi bir itiraz komisyonuna girmeden göreve iade edilsinler. Başka ne yapabiliriz? Örgüt ilişkisi yüzünden bir gözaltı yapılmış. Ben Başbakan olarak yargısal faaliyetlere ‘kardeşim niye böyle yapıyorsunuz’ diyecek durumda değilim. İnsani bakımdan gereken çalışmaları yaptık. Gördük ki iş ideolojik boyuta taşınmış, yapacak fazla bir şey yok.

(Askerlerin zehirlenmesinde sabotaj iddiaları) Bunu söyleyebilmek için elde bilgi olması lazım. Her ihtimal dikkate alınarak araştırma yapılıyor. Benzer olayların üst üste gelmesi buna benzer düşüncelerin oluşmasına neden olabiliyor. Bütün birliklerdeki toplu yemek işlerini gözden geçiriyoruz. İaşe alımlarıyla ilgili yeni bir sistem devreye girecek. 

'DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİZ'
KABİNE değişikliği konusunda Cumhurbaşkanı ile aralarında uzlaşmazlık olduğu iddiaları üzerine Yıldırım, “Dedikodulara itibar etmeyiz. Cumhurbaşkanı ile aramızda hiçbir sorun olmaz. Bakın çok iddialı bir şey söylüyorum” açıklamasını yaptı. Yıldırım, gazetecilerin “Kabinede revizyon olacak mı” sorusu üzerine ise “Aranızda bakan olmak isteyen mi var” sözleriyle esprili yanıt verdi.

'İHVAN'A TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEN PYD'YE NE DİYECEK'
(Katar krizi) Katar’a yapılan suçlamaların ne olduğunu kimse bilmiyor. Müslüman Kardeşler’e, Hamas’a yardım etmek. Bunlar ne zamandan beri silahlı terör örgütü oldu? Bu işin standardı olması lazım. Terör örgütü olmanın bir tanımı var. Hamas’a, İhvan’a terör örgütü diyen PYD’ye ne diyecek? Böyle bir çifte standart olur mu? Bu kadar kolay olmamalı.”

BAKMADAN GEÇME!