KAYSERİ HABERLERİ

Yolcu uçağını restorana dönüştürüyor

AA / Sercan Küçükşahin
30.12.2014 - 11:28Son Güncelleme :

- Belçika'da 7 yıl bir "uçak restoran"da garson olarak çalışan Kayserili gurbetçi, aynı projeyi memleketinde gerçekleştirmek için kullanım süresi dolan bir Airbus A300 tipi yolcu uçağı satın alarak çalışmalara başladı - Girişimci Kılıç: "Uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan altı parça halinde Kayseri'ye getirdik. Projemizi de Türk ve Belçikalı mühendislerin çalıştığı bir şirket hazırladı"

AA / Sercan Küçükşahin

KAYSERİ (AA) - SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Belçika'da, 7 yıl boyunca bir ''uçak restoran''da garsonluk yapan Yavuz Kılıç, memleketi Kayseri'de de aynı projeyi gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

22 yıl yolcu uçağı olarak hizmet veren ve 5 yıl önce uçuş süresi dolan Airbus A300 tipi yolcu uçağı, 31 yaşındaki girişimci Yavuz Kılıç tarafından parçalar halinde İstanbul'dan Kayseri'ye getirildi.

Melikgazi İlçesi Komando Caddesi'nde küçük bir tepeye yerleştirilen yolcu uçağı yapılacak düzenlemelerle yaklaşık 200 kişilik bir restorana dönüştürülecek.

Girişimci Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belçika'da doğduğunu ve bu ülkede uzun süre garsonluk yaptığını söyledi.

2000 yılında Belçika'da restorana dönüştürülen bir uçakta 7 yıl çalıştığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Uçak restoranda işi bırakınca kendi iş yerimizi açtık. Ama aklımızda hep bir 'uçak restoran' açma fikri vardı. Sürekli hurda uçakların ihalelerini takip ediyordum. En sonunda geçen yıl İstanbul'da böyle bir uçak olduğunu öğrendim ve hayalimi gerçekleştirmek için satın aldım. Uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan altı parça halinde Kayseri'ye getirdik. Projemizi de Türk ve Belçikalı mühendislerin çalıştığı bir şirket hazırladı. Hayalimi yıllarca beraber çalıştığım iş ortağım Kahraman Yıldız ile hayata geçiriyoruz."

Kılıç, hayalini kurduğu "uçak restoran" projesinin yaklaşık 1 milyon avro maliyeti olduğunu söyledi.

54 metre uzunluğundaki Airbus A300 modelindeki uçağın üst kısmının restoran, altınının ise mutfak olarak düzenleneceğini ifade eden Kılıç, "Her kanatta 50'şer kişilik teras ayrıca pist alanında da 300 kişilik bir teras olacak. İzin konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık" diye konuştu.

Kılıç, Kayseri'nin turizmden daha çok pay almak için büyük adımlar attığını vurgulayarak, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki yatırımların ve kentin Kapadokya'ya olan yakınlığının önümüzdeki yıllarda turist sayısının artıracağını düşünerek, böyle bir projeye başladıklarını kaydetti.

Kayserililerin de restorana dönüştürülmüş bir uçakta yemek yemeyi seveceğini belirten Kılıç, "Kayseri halkının büyük bir kısmı uçağa binmemiş. Merak edip gelenler olacağını düşünüyorum. Uçağın kokpit kısmını çok güzel bir şekilde düzenleyeceğiz. Misafirlerimiz burada hatıra fotoğrafı çektirebilecek" dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kayseri haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Kayseri haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Yolcu uçağını restorana dönüştürüyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

13 Aralık 2017, Çarşamba
  • İmsak
    05:56
  • Guneş
    07:41
  • Öğle
    12:43
  • İkindi
    15:10
  • Akşam
    17:25
  • Yatsı
    18:58
Sayfa Başı