'Yolanta' son kez sahnede

Güncelleme Tarihi:

Yolanta son kez sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 11:22

'Yolanta' son kez sahnede

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB) Çaykovski'nin 'Yolanta' operasını bu sezon son kez sahneleyecek.

Antalya DOB, Çaykovski'nin 'Yolanta' operasını bu sezon son kez 31 Mart Cumartesi günü saat 15.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde sahneleyecek. Orkestra yönetmenliğini Alexandru Samuil'in yapacağı eseri Figen Ayhan Karakelle sahneye koydu. Tükçe üst yazı eşliğinde Rusça seslendirilen ve dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Gizem Betil, ışık tasarımı Mustafa Eski, projeksiyon tasarımı ise Zekiye Şimşek ve Sinan Atay tarafından hazırlanan eserin koro şefliğini Mahir Seyrek üstlendi.

Çaykovski'nin bestelediği son opera olan 'Yolanta'nın librettosu bestecinin kardeşi Modest Çaykovski'ye ait. Napoli Kralı Rene'nin genç ve gözleri görmeyen kızı Yolanta'nın hikayesini konu alan eserde Yolanta ve sevgilisinin düeti dünya opera repertuvarının en lirik ve etkili parçalarının arasında yer alıyor.

Orijinali 1 perde olan fakat Antalya DOB tarafından 2 perde olarak sahnelenen eserde 'Yolanta' rolünü Sema Çavuşoğlu Suna, 'Vaudemount' rolünü Göksay Yaran, 'Rene' rolünü Tuncay Kurtoğlu, 'Robert' rolünü Serhat Konukman, 'İbn-Hakia' rolünü Umut Tarık Akça, 'Bertrand' rolünü Taner Ölçen, 'Almeric' rolünü Fatih Şanal, 'Marta' rolünü Gülçin Gültekin, 'Brigitta' rolünü Arzu Aydoğdumu ve 'Laura' rolünü Seda Uzmen Güç canlandıracak.

Eserin biletleri 20 TL ve 30 TL olup Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişelerinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!