Yola Devam

Beşiktaş Uefa Avrupa liginde yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

Portekiz temsilcisi Braga' ya evinde 1-0 mağlup olmasına rağmen, ilk maçta aldığı 2-0 ' lık skorla bir üst tura adını yazdırarak 18 takım içerisinde yer aldı.Beşiktaş' ın bir sonra ki rakibi ise İspanya' dan Atletico Madrid oldu. Bizde ki Portekiz' li oyuncu sayısı Braga' da bile yok. Acaba hangimiz daha çok Portekiz' liyiz ?

Carlos Carvalhal deplasmanda ki 11' i ile başladı. Braga ilk yarıda etkili bir oyun sergiledi. 25. dakika da defansın büyük hatasından da golü buldu. Sol kanatta genç Tanju oldukça yalnız kaldı. Simao ilk maçın aksine oldukça kötü bir performans sergiledi. Tanju' yu yalnız bırakarak, Braga' nın etkili olmasında önemli rol sahibi oldu. Golün ardından oyuna müdahale gecikmedi. Carvalhal Necip' i oyundan alıp forvete Almeida' yı yerleştirdi. Qauresma forvet hattından sağ kanada döndü. Bu dakikdan itibaren ise kara kartal, rakibi ile başa baş mücadele etti.

Haberin Devamı

İlk devrenin sonları karşılık pozisyonlarla bitti. İkinci yarı herkesin kabusu oldu. Üst üste gelen Braga ataklarında hop oturduk hop kalktık. Sivok' un kafa vuruşu, Almeida' nın birkaç cılız gol girişimi, Veli' nin ilk yarıda ki şutu ve Fernandes' in şutu haricinde aman aman bir gol pozisyonu bulamadık. Qauresma oldukça istekli olmasına rağmen takım kurgusu içerisinde oynamaktan ziyade kendine oynayan bir görüntü çizdi. Bir pozisyonda kaleye vurmak yerine topu Almeida' ya kazandırsaydı, golle tanışabilirdik. Son dakikalarda artan Braga baskısına bizimkilerde panik yaparak rakibin ekmeğine bal çaldılar. Böyle acemilik Beşiktaş' a yakışmadı.

Maçta öne çıkan birkaç isim vardı. Fernandes' i izlemek insanı gerçekten büyülüyor. Biraz sinirlerine hakim olsa Beşiktaş' a yararı üst seviyede olacak. Sinirinden dolayı bu sezon takımını yalnız bıraktığı maçlar oldu. Galatasaray derbisinde de cezalı duruma düşmesi bizleri oldukça üzdü. Ama hakkını her zaman da teslim etmek gerekiyor. Dün akşam her iki takımın tüm oyuncuları da dahil en iyisi Fernandes oldu. Sivok ve Egemen' de defansda iyi işler yaptılar. Kötüler ise hiç kuşku yokki Simao ve Veli' ydi. Orta sahanın tüm yükünü Fernandes' e yıktılar. 90 dakika boyunca performansından hiçbir şey kaybetmeyen Fernandes, Beşiktaş' ın tur atlamasında en önemli pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

Carvalhal, Simao' ya 90 dakika boyunca tahammül etti. Nasıl etti anladım. Bu adam oynamıyor. Ne ofansa, nede defansa katkısı oldu. Çok kötüsün Simao hemde çok. Aklını başına al ve öyle oyna. Senin geçmişini bilmesek, hakkında daha da yazmamıza neden olacaktı fakat bu kadar iyi bir kariyeri olan bir oyuncunun bu kadar kötü futbol oynaması kafalarda birçok soru işareti yaratıyor. O üzerine giydiğin formanın hakkını vermek zorundasın.

Turu geçmek herşeye rağmen tabiki öenmliydi. İyi futbol beklemiyorduk belki de ama, bu kadar teslim olmakda içimizi acıttı. Kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş' ın bu kadar mahkum bir oyun sergilemesinin en önemli nedeni de malesef gardiyan Carvalhal' dır.

Haberin Devamı

Yoğun maç trafiğinde çokta kötü olduğumuzu düşünmüyoru. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında alınacak olan 2 galibiyet Beşiktaş' ı tekrar zirveyi zorlar hale getirecektir. Derbide kara kartala yürekten başarılar dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları