Yola çıkacaklar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Yola çıkacaklar dikkat Ceza yiyebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 09:41

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yollara çıkan bazı sürücülerin Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) iptal edildiği duyumuyla hareket edip, hız limitlerini ihlal edip radara yakalandığı da gözlendi.

Haberin Devamı

Radar uygulamasıyla ilgili kesin sonucun 10 gün içerisinde açıklanacağı, şehirlerdeki TEDES sisteminin de halen aktif olması nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olmaları da isteniyor.

KOCAELİ VALİSİ DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kurban Bayramı tatilini kapsayan 10-18 Eylül tarihlerinde kural ihlali tespit edilen sürücülere ceza uygulanmayacağına ilişkin haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattıklarını söyledi.

Güzeloğlu ayrıca bazı haber sitelerinde yer alan, "İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada tatil süresince trafik cezalarının  uygulanmayacağı"  yönündeki haberlere ilişkin de şunları söyledi:     

BAYRAMDA İSTİSNA YOK

 “Açıkça ve net olarak belirtilmelidir ki kuralların ihlali halinde gereği yapılacaktır. Trafik kurallarının ihlali, başta kuralı ihlal edenin can emniyetinden başlayarak giderilmez ve kabul edilemez sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda bahsi geçen yazı, kastı aşan bir yazıdır. Hemen akabinde bu yazı yürürlükten kaldırılmış, tüm birimlerimize gereği tekrar açık bir şekilde ifade edilmiştir. Sayın bakanımızın açıklaması vardı, Elektronik Denetleme Sistemi artık uygulamadan kaldırıldı. Vatandaşlarımız bilmelidir ki tüm trafik kuralları yürürlüktedir, uygulanmaktadır. Bayram süresince ve hiçbir gün buna dönük bir istisnamız söz konusu değildir. Bu yanlış anlamaya neden olan süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattık. Vatandaşlarımız kurallara uyarak, kurallar içinde kalarak, güvenli şekilde seyahat ederek sevdiklerine kavuşsunlar.”     

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU AÇIKLADI AMA 10 GÜN İÇİNDE DEVREYE GİRECEK

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, "Tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir" açıklaması da sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!