Yol çöktü huzur kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Yol çöktü huzur kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 14:32

Çankaya Huzur Mahallesi’nde yazın yapılan elektrik altyapı çalışmasında kazılan asfaltın yenilenmediğine dikkat çeken mahalle muhtarı Mehmet Baloğlu, “Kazılan yerler köy yoluna döndü. Bizim derdimiz bu kazı alanlarına asfalt atılması” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Huzur Mahallesi’nde, elektrik kablolarının yer altına alınması için EnerjiSA Başkent Elektrik Dağıtım AŞ(BEDAŞ) tarafından yaz aylarında altyapı çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında cadde ve sokaklar kazılarak, elektrik kabloları yer altına alındı. Çalışma tamamlandığında toprakla doldurulan yollarda, yağmurun da etkisiyle büyük çöküntüler oluştu.
Uzun zamandır yollarına asfalt atılmasını bekleyen mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, “Arabayla ilerlerken altını vurmamak için çok çabalıyoruz. Yağmur yağdığında her yer çamur oluyor, bıktık” diye dert yandı.
Mahallelilerden her gün şikâyet aldığını ifade eden Huzur Mahallesi muhtarı Mehmet Baloğlu ise şunları söyledi:

‘NOT ALDIK’ DİYORLAR

“EnerjiSA’ya dilekçe verdik kablolarımızı yeraltına alın diye. Sonra çalışma başlattılar. Yaz aylarında kazdılar, kabloları aldılar. Hâlâ devam ediyor ama kazılan yerler köy yoluna döndü. Kış yaklaştı, yağmur çamur olacak her yer diye Büyükşehir Belediyesi yama ekibiyle sürekli görüşüyoruz ama çalışma yok. ‘Not aldık’ diyorlar. Bizim derdimiz bu kazı alanlarına asfalt atılması. Başka bir şey istediğimiz yok. Daha önce de caddelerde tretuvar kaldırım çalışması yapıldı ama bunda da yollarda kesikler kalmıştı. Bu boşlukları bırakmadan gittiler. Vatandaştan her gün şikâyet alıyorum. Sokağa çıkamaz oldum. İnsanlar yazın tozla, kışın da çamurla uğraşacak. Mahallenin sorunlarını Büyükşehir Belediyesi’ne bir türlü anlatamadım.”

Haberin Devamı

ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTTI

Çalışmalar devam ettiği mahallede elektrik kesintilerinin de yaşandığını kaydeden Baloğlu, “elektrik kesintisi olacak diye her gün mesaj geliyor. Kış günü sabahtan akşama elektrik kesilmez ki. Vatandaş mağdur oluyor. Bazen de kabloların yeraltına alındığı yerlerdeki sokak lambaları yanmıyor ama aradığımızda hemen müdahale ediyorlar ona” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!