Yol boyu ücretli otoparkta 2. dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yol boyu ücretli otoparkta 2. dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 15:49

Büyükşehir Belediyesi, yol boyu ücretli otopark uygulamasını bir ay içinde Rüzgarlı Caddesi’nden yeniden başlatmak için çalışmalara hız verdi. ANPARK modelinin uygulanacağı sistem için kamera montajları yapıldı, ‘Alo Otopark’ çağrı sistemi kuruldu. Tabela ve fiyat tarifeleri de önümüzdeki günlerde takılacak.

Haberin Devamı

Ankara'da, otoparkçı kurşunuyla bir kişinin öldürülmesinin ardından kaldırılan yol boyu otopark uygulaması, Rüzgarlı Caddesi’nden yeniden başlıyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ’ın işleteceği ANPARK modeli otopark uygulaması için çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda cadde üzerinde sistemin denetlenmesi ve güvenlik için kullanılacak kameraların montajı tamamlandı. Hızla sürdürülen kaldırım ve altyapı çalışmalarının ardından tabelaların da takılacağı öğrenildi.
Hürriyet Ankara’nın, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edendiği bilgiye göre uygulamaya bayramın ardından bir ay içinde başlanması hedefleniyor. Büyükşehir yetkilileri, “Sistemi Rüzgarlı’da profesyonel bir şekilde uygulayarak kent geneline yayacağız” diyor. BELTAŞ bünyesinde özel bir telefon hattının da kurulduğunu söyleyen yetkililerin verdiği diğer bilgiler şöyle:

ÖZEL KAMERALAR TAKILDI

“Montajı yapılan kameralar özel nitelikli kameralar. BELTAŞ’ta özel kamera izleme birimi kuruldu. Buradan hem sistem denetlenecek hem de görüntüler emniyetle paylaşılacak. Yol çizgileri çizilerek, yerleri belli olacak. Şu anda Türk Telekom, EnerjiSA ve belediyemiz altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bunları hızla tamamladıktan sonra tabelaları da takacağız.

ALO OTOPARK SİSTEMİ

444 10 71 Alo Otopark isminde bir çağrı sistemi de kurduk. BELTAŞ tarafından işletilen otoparklarla ilgili vatandaşlarımız buradan bize ulaşabilecek. Uygulamaya bayramın ardından bir ay içinde başlamayı hedefliyoruz. Rüzgarlı’ya büyük önem veriyoruz. Sistemi Rüzgarlı’da profesyonel bir şekilde uygulayarak kent geneline yayacağız.”

Haberin Devamı

İLK ETAPTA 3 CADDE 6 SOKAK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2014’te aldığı kararlarla Ankara’daki birçok bölge yol boyu ücretli otoparka dönüştürülürken özel firmaların işlettiği yol boyu otoparklarda görevlilerin neden olduğu sorunlar nedeniyle uygulama tepki toplamıştı. 9 Temmuz 2015 tarihinde uygulamayı protesto eden Rüzgarlı Sokak (şimdi cadde) esnafının üzerine otoparkçılar tarafından ateş açılmış, 21 yaşındaki Mehmet Karagöz hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Büyükşehir Meclisi, 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren uygulamayı sonlandırırken otopark tabelalarının üzerine ‘ücretsizdir’ yazılı etiketler yapıştırılmıştı. 2016 yılı kasım ayında ise Rüzgarlı Caddesi’ndeki Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) Büyükşehir’den ‘otopark sorunu nedeniyle bölgedeki cadde ve sokakların yol boyu otopark olarak işletilmesi’ talebinde bulunması üzerine Belediye Meclisi yol boyu otopark uygulamasının Rüzgarlı’daki 3 cadde ve 6 sokakta yeniden başlaması yönünde karar almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!