Yoklama yerine kart okutulacak

Güncelleme Tarihi:

Yoklama yerine kart okutulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 00:00

TATVAN’da lise öğrencilerinin geliştirdiği ‘Ders Artık 40 Dakika’ adlı proje ile derse giren öğrencinin sınıfa yerleştirilen kart okuma makinesine kimlik kartını okutması yoklama için yeterli olacak. Öğrencinin derse katıldığı bilgisi, bilgisayar ekranına yansıyacak. Projeyi Tatvan Sadullah Gencer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri geliştirdi. Projenin Koordinatörü ve okulun Elektrik ve Elektronik Öğretmeni Mehmet Mustafa İyitütüncü, TÜBİTAK’ın düzenlendiği Ortaöğretim Kurumları Proje Yarışması’na sundukları çalışmalarının bölge ikincisi olduğunu söyledi.
Sistemin iki farklı programla bilgisayara bağlanacağını anlatan İyitütüncü, “Birinci programda sistem, okul ders saatlerine uygun olarak çalışacak. İkinci program ise hangi öğrencinin devamsızlık yaptığını saptayacak. Örneğin ders 08.40’tan sonra başlayacaksa, program 08.35 ile 08.40 arası çalışacak. Derse 08.40’tan sonra gelen öğrenci geç kalmış olacak ya da öğrenci okula gelmediği zaman kartı okutamayacağından yok yazılacak. Öğrenci bilgileri bilgisayar ekranına geleceği için derse giren öğretmenler yoklamayla uğraşmayacak ve ders zamanı verimli şekilde kullanılacak” dedi.
‘Ders Artık 40 Dakika’nın yapım aşamasında çalışan okulun birinci sınıf öğrencilerinden Orhan Muğlu, projeyi şu sebeplerle geliştirdiklerini söyledi: “Bir gün öğle arasında derse geldiğimizde yoklama fişi kaybolmuştu. Sınıf olarak idare ile büyük sorun yaşadık. Daha sonra sınıfta yoklama almayı önleyecek bir uygulama geliştirmeye karar verdik. Zaten derslerde de öğretmenlerin yoklama alması onlara epey vakit kaybediyordu. Bu fikirle yola çıktık ve bölge ikincisi olduk.” Muğlu, projeyi gelecek yıl kendi okullarında hayata geçireceklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!