YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı - YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı - YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 09:56

Hafta sonu gerçekleşen YÖKDİL soru ve cevapları, Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden yayımlandıç Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih öncesinde alacakları puanı tahmin etmeye çalışan adaylar, YÖKDİL soru ve cevaplarıyla bir öngörüde bulunabiliyor. Peki, 5 Mart YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav sonuçları için beklenti devam ederken, sınav soruları ve cevapları açıklaması Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Binlerce kişinin katılım sağladığı, bir nevi mesleki İngilizce sınavı olan YÖKDİL, soru ve cevapları ile erişime açıldı. Peki, Akademik kariyer yapan adayların merakla beklediği YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman yayımlanacak? İşte, sorular ve cevaplar ve diğer detaylar 

SORULAR YAYIMLANDI

Sınav soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden yapılan bir duyuru ile yayımlandı. İşte, üniversitenin yapmış olduğu duyurunun detayları;

"05 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL Sınavı soruları adayların erişimine açılmıştır. Sınav itirazları 06-10 Mart 2017 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen şekilde yapılacaktır."

Haberin Devamı

Değerlendirilme, 100 puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak. Yanlış yanıtlar sınav sonucuna etki etmeyecek.     Sınav sonuçları "yokdil.yok.gov.tr" adresinden açıklanacak.      

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın ilk kez uygulanıyor olmasından dolayı sonuç açıklama tarihinin ne zaman olacağı henüz net değil. YÖK tarafından bu konuda bir açıklama yapılması halinde haberin içerisinde ne kısa sürede duyurulacaktır. 

SINAV SORULARI VE SONUÇLARINA İTİRAZ MÜMKÜN

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklar. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmekte. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklar. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmekte. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

Haberin Devamı

İLK AKADEMİK DİL SINAVI  

Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.     

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.     

Sınava  yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Haberin Devamı

Alper Kadir BALKIS‏ @kadirbalkis 
Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır‏ @emrecibir2010 
Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı.(sosyal bilimler) #yökdil

Mevlut Gurbuz‏ @Mevlut_Gurbuz 32 dk.32 dakika önce
Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm​, her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim 😏 #yökdil

elografya‏ @elografya 
İngilizce bilmeyip sınavdan 80 alanlar dolaşır artık ortalarda kasım kasım #yökdil

Burcu Daylar‏ @burcudaylar 
Öyle kolay bir sınavdı, çalışma fırsatı olmadan orta halli geldi geçti. Çalışanlar uçmuştur sanırım. #yökdil

 

BAKMADAN GEÇME!