YÖKDİL başvurusu ne zaman yapılacak? 2017 YÖKDİL başvuru tarihi

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL başvurusu ne zaman yapılacak 2017 YÖKDİL başvuru tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 09:48

YÖKDİL başvurusu için geri sayım başladı. İlk kez bu sene gerçekleştirilen ve akademik İngilizce alanında başarılı sonuçlar alınan YÖKDİL sınavı için yeni sınav takvimi belirlendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın sosyal medya üzerinden verdiği bilgilere göre YÖKDİL başvuruları 30 Mayıs-9 Haziran tarih aralığında gerçekleşecek. İşte, Başkan Saraç'ın yaptığı açıklamanın detayları

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 9 Temmuz’da yapılacak YÖKDİL sınavının başvurularının 30 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

YÖK Başkanı Twitter hesabından özetle şunları söyledi:

" Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere sizlerden gelen talepler üzerine 2.YÖKDİL Sınavının 09 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilmesine ve İngilizce’ye ek olarak “Arapça, Almanca ve Fransızca” dillerinde de yapılmasına karar vermiştik. 9 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 2.YÖKDİL Sınavının başvuruları 30 Mayıs – 09 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacaktır. 2.YÖKDİL Sınavı ilk kez İngilizce’ye ek olarak “Arapça, Almanca ve Fransızca” dillerinde de yapılacaktır. Akademinin onlarca yıldır talebi ve beklentisi olan, “alana özgü" tek dil sınavı niteliğindeki YÖKDİL’in ikincisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Öğrenci ve akademisyen dostu “Yeni YÖK” olarak, gerçekleştireceğimiz 2.YÖKDİL Sınavının akademimize hayırlı olmasını dileriz."

Haberin Devamı

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!