'Yok Böyle Dans' için Şampiyona'ya katılmadı

Güncelleme Tarihi:

Yok Böyle Dans için Şampiyonaya katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 00:00

‘Yok Böyle Dans’ yarışması için Dünya Şampiyonası’nda iki yarış kaçıran Büyükuncu Türkiye’ye ceza aldırdı.

Haberin Devamı

BÜYÜKUNCU DANS PİSTİNDE - Foto galeri

YETER ARTIK AĞLAMA DERYA! - MERİÇ TUNCA YAZIYOR

Dubai'de önceki gün sona eren 10. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na Derya Büyükuncu’nun sorumsuz davranışları damga vurdu. Aylık 10 bin dolar almasına karşın kariyerini devletin ilgisizliğinden şikayet ederek geçiren 34 yaşındaki sporcunun 50, 100 ve 200 metre sırtüstünde Türkiye’yi temsil etmesi gerekiyordu.

Ancak ‘Yok Böyle Dans’ isimli televizyon programına katılabilmek için 50 ve 100 metrede yarışmayan Büyükuncu, Dubai’ye yarışların son gününde, programda gösterisini yaptıktan sonra gitti. Derya’nın iki yarışta yer almaması nedeniyle Türkiye 200 İsviçre Frangı ceza alırken, tecrübeli sporcu elemeleri geçemediği 200 metre yarışına ise idmansız çıktı.

Haberin Devamı

Milli Takımlar Sorumlusu Haluk Okur’un ifadelerine göre unuttuğu akredite kartını da taksiyle ayağına getirten Büyükuncu, Türkiye’ye de kafileden ayrı döndü.

DERYA BÜYÜKUNCU'NUN BAŞARILARI

*      İlk defa 1985’te milli yüzücü olarak Bulgaristan’da yapılan Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’na katıldı ve 12 yaş grubunda yarışarak 9 yaşındayken bronz madalya aldı.
*      Aynı yıl Türkiye’de yapılan yüzme yarışlarında 10 yaş grubunun tüm Türkiye rekorlarını kırdı.
*      1986’da Yunanistan’da yapılan Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’nda iki altın madalya alırken, Türkiye’de yapılan yarışlarda da 10 ve 11 yaşın tüm rekorlarını kırdı.
*      1987’de İzmir’de Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’nda beş altın madalya ve Lüksemburg’daki Yüzme Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi olurken, Türkiye’de 11 yaşın tüm rekorlarını, 12 ve 13 yaşlara ait çeşitli rekorlar kırdı.
*      1988’de Bulgaristan’da Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’nda 5 altın madalyanın yanı sıra 12 yaş Balkan rekorunun da sahibi oldu.
*      Aynı yıl Lüksemburg’daki Yüzme Şampiyonası’nda 14 yaş grubunda iki gümüş madalya elde etti.
*      Yunanistan’daki I.Uluslararası Ege Yüzme Şampiyonası’nda dört altın madalya aldığı yarışmada, Şampiyona’nın en iyi sporcusu ödülüne de layık görüldü.
*      Yine 1988’de Türkiye yüzme şampiyonalarında 12 yaşın tüm rekorlarını, 13 ve 14 yaşlara ait çeşitli rekorları kırdı.
*      13 yaşına geldiğinde Türkiye ve Avrupa’daki çeşitli yarışmalarda bir yıl içinde 31 defa rekor kırdı.
*      Yunanistan’daki Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’nda beş altın madalya,
*      Lüksemburg’daki Uluslararası Yüzme Şampiyonası’nda üç altın madalya ve 100-200 m sırtüstü stillerinde Lüksemburg havuz rekorları,
*      İsveç’teki Uluslararası Sun Cup Yüzme Şampiyonası’nda dört altın madalya,
*      Yunanistan’da II. Uluslararası Ege Yüzme Şampiyonası’nda dört altın madalya ve Şampiyona’nın en iyi sporcusu ödülünü elde etti.
*      1990’da Lüksemburg’da Uluslararası Yüzme Şampiyonası’nda 100 m serbest, 100 m sırt, 200 m sırt ve 200 m karışık stillerinde 4 altın madalya ve bu stillerin Lüksemburg havuz rekorları,
*       Belçika’da Dünya Liselerarası Yüzme Şampiyonası’nda (ISF) 16 ve 17 yaş kategorisinde üç altın madalya ve 200 m sırtüstü stilinde Dünya Liselerarası Rekoru kırarak, Dünya Liseler Şampiyonası’nda altın madalya alan ilk ve tek Türk yüzücü unvanına sahip oldu.
*      Aynı yıl, Romanya’da Balkan Gençler Yüzme Şampiyonası’nda üç altın madalya ve 100 m sırtüstü stilinde Balkan Gençler rekorunu ve üç yeni Türkiye rekorunu kırdı. Balkan Gençler Yüzme Şampiyonalarında rekor kıran ve üç altın madalya birden alan ilk Türk yüzücü unvanına erişti.
*      Büyükuncu’nun, 1999’da Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 100 m sırtüstü ikinciliği ve Dünya Kupası’nda 100 m sırtüstü birinciliği var.
*      2000 yılında Dünya ve Avrupa Yüzme Şampiyonalarında 100 m sırtüstünde üçüncülük elde ederken, Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda dört birinciliğin ve bir yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.
*      2000 Sydney Olimpiyatları’nda Ülkemizi temsil eden Büyükuncu, 100 m sırtüstünde 17. oldu.
*      2002’de Rusya’da düzenlenen Dünya Yüzme Şampiyonası ve Almanya’da yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 100 m sırtüstünde beşincilik elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!