YÖK ‘Beykoz'un Mozartı'nın durumunu incelemeye aldı

Güncelleme Tarihi:

YÖK ‘Beykozun Mozartının durumunu incelemeye aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 12:43

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın talimatıyla, İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci Mozart ile aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın durumu, ilgili birimlerince incelemeye alındı.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın talimatıyla, otizmli Yunus Yazar'ın durumu, YÖK'ün ilgili birimlerince incelemeye alındı.     

Güzel sanatlar lisesinden geçen yıl mezun olan Yunus Yazar, kendisinin ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için özellikle konservatuvar gibi yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere engelli öğrenci alımında, YGS baraj uygulamasının kaldırılması talebinde bulunmuştu.     

Cem Yılmaz devreye girmişti 

Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus'un hikayesini okuyan sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmayarak, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gence destek olmak istediğini belirtmişti.     

Haberin Devamı

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, "Bu kıymetli kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa, ben burs vermek isterim" demişti.

BAKMADAN GEÇME!