YÖK Başkanı'ndan Tunceli'de Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü sözü

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanından Tuncelide Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü sözü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 17:32

YÖK Başkanı'ndan Tunceli'de Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü sözü

Haberin Devamı

TUNCELİ, (DHA)- YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Doğu ve Güneydoğu'daki universiteleri ziyaret kapsamında ilk olarak Tunceli'ye gelerek Munzur Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleriyle bir araya geldi. Burada konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Munzur Üniversitesi bünyesinde Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü açma sözü verdi.
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç'ın, Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan Üniversiteleri ziyaret programının ilk durağı Tunceli'deki Munzur Üniversitesi oldu. Vali Osman Kaynak'ı makamında ziyaret eden YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç, daha sonra Munzur Üniversitesi'ne geçerek Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek ile bir araya geldi. Kısa süreli görüşmeden sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, daha sonra akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi. Burada konuşan Prof. Dr. Saraç, YÖK seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Öğrencilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Malumunuz bu günlerde Yüksek Öğretim Kurumu'nun bir Rektörlük seçim süreci yaşıyoruz. Üniversite ayağı kaldırıldı ama YÖK'teki ayağı devam ediyor ve bu hususun sıhhatli bir şekilde yürümesi için YÖK üyeleri 19 üniversiteyi dolaşıyorlar. Ama muhakkak ki öğrencilerle de görüşüyorlar. Çünkü, öğrencilerin o Üniversiteye Rektör olacak kişinin profiliyle ilgili görüşlerini alıyorlar. Üniversitenin en önemli bileşeni hoca olduğu kadarıyla tabii ki de öğrencidir. Öğrenciyi ihmal etmemiz mümkün değil" dedi.
Üniversiteleri ziyaret etmeye karar verdiklerini ve ilk durağın da Tunceli olduğunu belirten Prof. Dr. Saraç, "YÖK olarak Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizde bulunan Üniversiteleri ziyaret etme kararı aldık. Bunun ilk halkası da Tunceli. Tunceli, eğitim-öğretime önem veren bir yöre. Kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen Munzur Üniversitesi güzel gelişmeler kat ediyor. Bugün sizlerle, daha sonra öğretim üyeleriyle ve rektörümüzle yapacağımız görüşmelerde hep bu üniversiteyi nasıl daha ileriye taşıyacağız sorusuna cevap arayacağız" diye konuştu.
Öğrencilerle buluşmasının ardından Tunceli'de bulunan Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi'ni ziyaret eden YÖK Başkanı Prof.Dr.Saraç, burada Alevilik hakkında dedelerden bilgi aldı ve üniversite bünyesinde Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü açılması konusunda söz vererek, "Biliyorsunuz Üniversiteye YÖK olarak kadro verdik, sadece bu konularla ilgili araştırma yapsınlar diye. Pek çok üniversitede, pek çok konuyla ilgili araştırma yapılsın diye. Araştırma görevlisi kadrosu istenirken biz burayı önceledik. Umarım bu faaliyetlerinizi sürdürürsünüz, geliştirirsiniz. O zaman biz de buraya enstitü düzeyinde bir merkez açarak tabi ki bu bölgeye de katkı sağlar. Sizin faaliyetlerinize bir bakalım, sonra da diyelim ki, sonra da size enstitü düzeyine çıkaralım diyelim. Bu da YÖK'ün bir sözü olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!