YÖK Başkanı’ndan Sakarya Üniversitesi’ne tebrik

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı’ndan Sakarya Üniversitesi’ne tebrik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 14:54

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ‘2015 Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü alan Sakarya Üniversitesi’ni sosyal medya üzerinden kutladı.

Haberin Devamı

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından yürütülen ve genellikle şirketlere verilen ‘2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü bu yıl Sakarya Üniversitesi kazandı. Vakfın 9 ana ve 32 alt kriter ile yaptığı değerlendirmeleri sonucunda ‘Liderlik’ ve ’Kurumsal Mükemmellik’ başlıklarındaki başarıları kapsamında verdiği ödüle, ilk defa bir Türk üniversitesi layık görüldü. 21 Ekim’de Brüksel’de gerçekleştirilen tören ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç, twitter ve facebook hesapları üzerinden üniversiteyi tebrik etti. Saraç’ın yayınladığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından özellikle ‘Liderlik’ ve ‘Kurumsal Mükemmellik’ boyutlarındaki başarıları kapsamında 2015 yılı ‘Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne layık görülen Sakarya Üniversitemizi, başta rektörümüz olmak üzere, değerli akademik ve idari personeli ile öğrencilerini canı gönülden tebrik eder, bütün üniversitelerimizce de benzer başarılara imza atılmasını temenni ederim.”

Haberin Devamı

EFQM Mükemmellik Ödülü’ne sahip olanlar arasında Bosch, BMW, Volkswagen, Xerox, Ricoh, Grundfos, Philips, EDF gibi dünya lideri kuruluşlar bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!