YÖK Başkanı Saraç Munzur Üniversitesi’nde

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Saraç Munzur Üniversitesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 17:06

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve berberindeki kurul üyeleri, Doğu ve Güneydoğu üniversitelerine yapacakları geziler kapsamında ilk ziyaretini Tunceli Munzur Üniversitesi’ne gerçekleştirdi. Tunceli'ye gelen Saraç ve beraberindekiler, Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Haberin Devamı

Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan Saraç, Yükseköğretim Kurulu’ndan bir heyet ile doğudaki üniversitelere yapacakları ziyaretlere Tunceli'den başladıklarını belirtti. Yükseköğretim Kurulu olarak Tunceli başta Doğu ve Güneydoğu illerindeki üniversiteleri yerinde görmek, oradaki öğretim görevlileri ve öğrencilerle birlikte sorunlarını dinlemek istediklerini söyleyen Saraç, "Bu seyahat silsilesinin ilk halkası olarak Tunceli'yi belirlemiş olmamızın da tabii ki özel bir anlamı olduğunu da düşünüyoruz. Bunun da fark edileceğini umuyoruz. Tunceli ilindeki Munzur Üniversitemizin bizim toplumsal barışta ve müsamahada simgesel bir konumda olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.     

Saraç, üniversitenin bu bağlamda güzel adımları bulunduğunu belirterek, "Şunu açık şekilde ifade etmek isteriz, YÖK olarak biz Munzur Üniversitesi’ni bölgesel kalkınmada önemli bir unsur olarak görüyoruz ve imkanlarımız nispetinde Munzur Üniversitesi’nin gelişimi noktasında katkıda bulunacağımızı da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.     

Haberin Devamı

Vali Kaymak da yaptığı açıklamada, Tunceli'nin son yıllarda eğitim alanında artan bir başarı ivmesi yakaladığını belirterek, şunları söyledi:

 "Biz halkımızı ve vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Onların mutluluğu ve huzuru çok önemli. Bu çerçevede ilimizde eğitiminde çok güzel başarılar var. Tunceli TEOG sınavlarında üç senedir Türkiye birincisi. Üniversiteye giriş sınavlarında ilk 10'a girdik. Halkımız aydın, okumaya ve eğitime çok büyük önem veriyor. İnsanların geleceğini çok önemsiyorlar. Bu çerçevede güzel çalışmalar var."     

TUNCELİ’DE ALEVİ-BEKTAŞİLİK ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ SÖZÜ

 Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, öğrencileri ve akademisyenleriyle bir araya gelen YÖK Başkanı Saraç, Munzur Üniversitesi bünyesinde Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü açma sözü verdi. Prof. Dr. Saraç, YÖK seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Öğrencilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Malumunuz bu günlerde Yüksek Öğretim Kurumu’nun bir Rektörlük seçim süreci yaşıyoruz. Üniversite ayağı kaldırıldı ama YÖK’teki ayağı devam ediyor ve bu hususun sıhhatli bir şekilde yürümesi için YÖK üyeleri 19 üniversiteyi dolaşıyor. Ama muhakkak ki öğrencilerle de görüşüyorlar. Çünkü, öğrencilerin o üniversiteye rektör olacak kişinin profiliyle ilgili görüşlerini alıyorlar. Üniversitenin en önemli bileşeni hoca olduğu kadarıyla tabii ki de öğrencidir. Öğrenciyi ihmal etmemiz mümkün değil" dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerle buluşmasının ardından Tunceli’de bulunan Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Cemevi’ni ziyaret eden YÖK Başkanı Prof.Dr.Saraç,  burada Alevilik hakkında dedelerden bilgi aldı ve üniversite bünyesinde Alevi-Bektaşilik Araştırmaları Enstitüsü açılması konusunda söz vererek, "Biliyorsunuz Üniversiteye YÖK olarak kadro verdik, sadece bu konularla ilgili araştırma yapsınlar diye. Pek çok üniversitede, pek çok konuyla ilgili araştırma yapılsın diye. Araştırma görevlisi kadrosu istenirken biz burayı önceledik. Umarım bu faaliyetlerinizi sürdürürsünüz, geliştirirsiniz. O zaman biz de buraya enstitü düzeyinde bir merkez açarak tabi ki bu bölgeye de katkı sağlar. Sizin faaliyetlerinize bir bakalım, sonra da diyelim ki, sonra da size enstitü düzeyine çıkaralım diyelim. Bu da YÖK’ün bir sözü olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Saraç'ın ziyaretine Yükseköğretim Kurulu üyeleri Mehmet Emin Zararsız ve Prof. Dr. Mehmet Şişman da eşlik etti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!