YÖK Başkanı Özcan OSTİM’de kaynak yaptı gitar çaldı

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Özcan OSTİM’de kaynak yaptı gitar çaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan Prof.Dr. Durmuş Günay ile birlikte OSTİM’e gitti. Burada işletmeleri ziyaret eden Özcan, staj yapan öğrencilerin sorunlarını dinledi. Öğrenciler, staj süresinin kısalığından yakındı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, OSTİM’de işletmeleri gezdi ve staj gören öğrencilerle bir araya geldi.

Özcan, beraberinde mesleki eğitimden sorumlu YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ile birlikte OSTİM’e gitti. Burada işletmeleri ziyaret ederek makineler ve üretilen malzemeleriyle ilgili bilgi alan Özcan, makine başına geçerek “kaynak” yaptı. Özcan, staj yapan öğrencilerin sorunlarını dinledi. Öğrenciler, Özcan’a staj süresinin kısalığından yakındı.

YÖK Başkanı Özcan, mesleki teknik eğitimin geliştirilmesi yönünde adımlar attıklarını söyleyerek, üniversite-sanayi işbirliğini artıracak düzenlemeler yapıldığını belirtti. Öğrencilerin meslek yüksekokullarından mezun olduktan sonra iş bulmalarının garanti olduğunu kaydeden Özcan, eğer lisansa devam etmek isterlerse de dikey geçiş sınavına girerek eğitimlerini sürdürebildiklerini anlattı. Dikey geçiş sınavı kontenjanlarının geçen yıl 5 binden 12 bine çıkarıldığını, bunu da öğrencileri teşvik etmek için yaptıklarını ifade eden Özcan, dikey geçiş sınavının kaldırılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Gelişmeden mutlu oldu

MİKRON firmasını gezen Özcan’a burada üretilen bir elektro gitar hediye edildi. Gitarla poz veren Özcan, Türkiye’de sanayinin bu kadar gelişmiş olmasından memnunluk duyduğunu dile getirdi. Özcan, OSTİM’deki Gazi Üniversitesi Ostim Meslek Yüksekokulunda da incelemelerde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!