Yok artık Emenike

Güncelleme Tarihi:

Yok artık Emenike
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 00:00

Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe’nin istediği Nijeryalı golcü Emmanuel Emenike'ye öyle bir fiyat biçti ki.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman’ın devre arasında transfer edilmesini istediği Emenike’nin fiyatı İspanyolların da devreye girmesiyle bir anda fırladı. K.Karabükspor Başkanı H.Feridun Tankut, “10 milyon Euro’yu getiren onu alır” diyor.

KARDEMİR Karabükspor’un 300 bin Euro karşılığında renklerine bağladığı Emmanuel Emenike değerini iki yılda 35’e katladı. Bank Asya 1. Ligi’nde oynadığı futbol ve attığı gollerle takımının Süper Lig’e çıkmasında büyük pay sahibi olan Nijeryalı forvet, başarılı performansını ligin ilk yarısında da sürdürünce bir anda transferin en gözde ismi konumuna geldi. Attığı 12 golle krallık yarışında Fenerbahçe’nin kaptanı Alex’le birlikte zirvede yer alan 23 yaşındaki forvet oyuncusu bir anda sarı lacivertlilerin ilgi alanına girdi.
Mallorca da istiyor
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, önceki gün kulüp başkanı Aziz Yıldırım’la yaptığı toplantıda, “Güiza topuğundan sakat. Ligin ikinci yarısında ondan faydalanmamız çok zor. Gökhan Ünal’ı da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a kiralık verdik. İki forvetle ligi bitirmemiz zor; Emenike’yi alırsak iyi olur. Bu oyuncu iyi bir forvet olmasının yanı sıra çok genç” dediği, bunun üzerine sarı lacivertli yönetimin Kardemir Karabükspor’la temasa geçtiği belirtildi.
Daha önce bonservisi için 3 milyon Euro gibi bir fiyat telaffuz edilen Emenike’nin değeri Fenerbahçe’nin devreye girmesiyle bir anda fırladı. Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Feridun Tankut’un, “Onunla İspanya’nın Mallorca takımı da ilgileniyor. Emenike’nin bonservis ücreti 10 milyon Euro. Bu parayı getiren Emenike’yi alır” dediği belirtildi.
Bana gelen teklif yok
Dün NTV Spor’a konuşan Emmanuel Emenike, canlı yayında transferiyle ilgili konuya açıklık getirdi. Nijeryalı golcü, adının büyük kulüplerle anılmasının sorulması üzerine, “Transfer konusunu çok düşünmek istemiyorum. Buna takımım karar verecek, ben de onların aldığı karara uymaya çalışacağım. Şu an için herhangi bir kulüpten teklif almadım” karşılığını verdi.
Genç golcü, “Nijerya Milli Takımı’nda hiç yer almadın. Türk Milli Takımı’nda oynamak ister miydin?” şeklindeki soruya ise, “Nijeryalıların milli takımda oynamamı istediklerini biliyorum ve ben de çok istiyorum. Bu nedenle ilk önce Nijerya Futbol Federasyonu ile görüşeceğim. Eğer olumsuz sonuçlanırsa ona göre karar vereceğim” diye cevap verdi.
Emenike, en çok beğendiği oyuncular olarak Alex, Tita, Emre Belözoğlu, Arda ve Tuncay’ı gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!