Yok artık!

Artık öyle konuları gündem yapar olduk ki, insan normalde ciddiye almayacağı, üzerine konuşmaya bile lüzum görmeyeceği meseleleri konuşur buluyor kendini.

Haberin Devamı

Eh, ortam kaynayınca birtakım saçmalıkları görmezden gelemiyorsun sevgili tek eşli Habitus okuru.
Biliyorsunuz iki gün önce, Sibel Üresin isimli, kendini “Davranış bilimleri uzmanı” olarak tanıtan ve birtakım belediyelere “evlilik danışmanı” olarak hizmet veren bir şahıs, çok eşliliğin yasal olması gerektiğini düşündüğünü beyan etti.
Ve kendisi, “artık bizi hiçbir şey şaşırtamaz” savıma şahane örnek olacak bir hadise yarattı.
Diyor ki çok eşli yaşam yasal hale getirilsin. Zengin ve tenasül uzvu pek hareketli adamların hem karılarıyla, hem metresleriyle sahip olduğu yaşam meşrulaştırılsın.
Kadınlar ancak öyle kurtulur.
Tabii kadın dediğin kafası çalışmaz, kendi parasını kendi kazanamaz, muhtaç ve ezik bir varlık olarak hayatını sürdürme savaşı verir ya, çok eşlilik sayesinde itilip kakılmaktan kurtulacak.
Adamımız, bu düşüncesini de danışmanlık yaptığı kadınların aktardıklarından çıkardığını söylüyor.
Danışanlarının anlattığı “kocam beni aldatıyor, hayatında başka kadınlar var” hikayelerinden yola çıkarak, çok eşliliğin toplumumuzun gerçeği olduğunu; biz kadınların buna üzülmek yerine bu duruma göre şekillenmemiz gerektiğini söylüyor.
Doymuyor, “herkes düşüncesini dile getirmekte özgürdür” diye ekliyor.
Kadını erkekten aşağıda bir yere koyarak muhtaç kadınlara koçluk yapan bir “davranış bilimleri uzmanı” ile karşı karşıyayız sevgili saçmalayan insan karşısında tutulan Habitus okuru.
Yani erkek dünyanın hakimi ve “yöneten kişi” pozisyonunda, kadınlar ise onlara hizmet etmek için dünyaya gelmiş, rahatlarını sağlamakla görevli, her açıdan erkeği tatmin etmek durumunda olan ve tatmin sağlayamaması halinde yanında “benzerleri”ni bulundurması gereken ikinci sınıf bir “dolgu malzemesi”.
Hata bizlerde ki birilerini adam yerine koyup gündeme taşıyoruz. Sonra da sinirleniyoruz.
Ha, bir konuda da haklı: Erkekler aldatıyor. Kimi vakalarda ikili hayat örneklerine de rastlanıyor.
Rastlanıyor da, “Madem kocalar ikili hayatlar sürüyorlar, gelin bunu yasalaştıralım” diyen bir insanın akıl sağlığından şüphe duyarım ben kardeş!

Alıştık artık

Haberin Devamı

Bir “koç” düşünün ki, “kocam beni aldatıyor” diyen kadına “haklı, sen de biraz cilveli olaydın, itaat edeydin” karşılığını verme potansiyelini içinde barındırsın.
Keşke önerilerine maruz kalmış kadınlar onu dinleyeceğine “Aile İçi Şiddete Son!” yardım hattımızı arayaymış. Daha çok faydasını görürmüş.
Bırakın devletin bir kurumunda danışman olarak çalışmayı, insan “devlet” ile “Sibel Üresin” kelimelerinin bir arada bulunduğu bir cümle bile kurmak istemiyor.
Fakat ne yazık ki kimi belediyelerde danışman olarak çalışmış.
Belediyeler bundan sonra alacakları danışmanları bir “google”lasalar diyorum.
Zira bu hanım kızımız bir internet sitesinde yazarlık da yapıyor,muhteşem fikirlerini etrafa saçıyor. Görüşler alenen ortada.
Ayrıca kendisinin de söylediği üzere, bu fikriler dün dile getirilmiş değil...
Yoook, yok. Artık benim bir beyana, bir olaya şaşırmam zor sevgili memlekette her türlü abukluğa şahit olmuş Habitus okuru.
Ne diyeyim, bir sonraki saçmalığı heyecanla bekliyorum...

Yazarın Tüm Yazıları