"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Yoğurtlu siron böreği

Hazır yufkaları tezgâhın üzerine serip keskin bir bıçak yardımıyla 2 santim kalınlığında şeritler elde edecek şekilde dilimleyin. Her bir şeridi tekrar üçe bölüp kısa şeritler elde edin.

Şeritleri sıkıca sarıp uçlarını suyla ıslatın. Kenarları yüksek bir fırın kabını sıvıyağla yağlayın. Sardığınız yufkaları kaba, aralıksız olarak yerleştirin.
Yufkaları 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 20-25 dakika, hafif kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın.
Henüz sıcak haldeyken, üzerine ılık haldeki et ya da tavuk suyunu gezdirin ve suyunu iyice çekmesini bekleyin.
Diğer taraftan süzme yoğurt, dövülmüş sarmısak, tuz ve normal yoğurdu bir kâsede çırpın. Bu sosu siron böreğinin üzerine gezdirin.
Son olarak tereyağını ya da sıvıyağı tavada kızdırın. Nane ve pul biberi kızgın yağa koyup hemen ocaktan alın.
Biberli sosu da böreğin üzerine gezdirin ve kaşık kaşık alarak servise sunun.


Malzeme listesi

* 2 adet hazır yufka
* 6 su bardağı et ya da tavuk suyu
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2 çay kaşığı tuz
* 5 diş sarmısak
* 25 gr tereyağı (5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz.)
* 2 tatlı kaşığı kuru nane, pul biber

X

YAZARIN DİĞER YAZILARI