Yoğurt yemek için 10 önemli sebep

Güncelleme Tarihi:

Yoğurt yemek için 10 önemli sebep
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 10:18

Yoğurt çok eski çağlardan itibaren hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılmış ve sağlıklı yaşam için vazgeçilmez besin olarak tanımlanmıştır. Yoğurdu sağlık açısından bu kadar önemli kılan şüphesiz içerdiği besin maddeleri ve farklı elementlerdir.

Haberin Devamı

Yoğurt özellikle kemik ve iskelet sağlığına iyi gelen besinleri fazla miktarda içermektedir. Bu besinlerin başında C ve B 12 vitaminleri gelir. Bunun yanında kemik sağlığına iyi gelen potasyum, sodtum, kalsiyum,  demir ve namganez içermektedir. Ayrıca vücut sağlığı için çok önemli olan omega-4 ve omega-4 yağlarını içerir.

Özellikle evde yapılan yoğurtlar sağlık açısından daha faydalıdır. Fabrikalarda üretilen yoğurtlar bir takım prosedürden geçtiği için bazı vitamin ve minerallerin değerlerini kaybetmektedirler.

İşte günün her saati yoğurt tüketmeyi ihmal etmemeniz gereken 10 önemli sebep...

1 - KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Yapılan bir çok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.  Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir.  Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.

Haberin Devamı

2 -  KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Yoğurt yemek için 10 önemli sebep

Yapılan araştırmalarda, ekşimemiş ve kaymağı alınmış yoğurt yiyen kişilerin kan şekerlerinin düzene girdiği bildirilmiştir. Ayrıca yoğurt bağırsaklardan geçişi de yavaş olan bir yiyecek olduğundan yedikten sonra kan şekerine yansıması da çok yavaş olur. Yemeklerinizin yanında bu nedenle yoğurt sade, kaymağı alınmış ve ekşimemiş şekilde yenilmelidir.

3 -  DİŞ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR

Marmara Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucu, yoğurdun diş mineleri için çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanında yoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler diş etlerini korumada önemli görevler üstlenmektedirler. Günlük olarak tüketilen bir kase yoğurt dişs ve dişe bağlı hastalıklara yakalanmaz riskinizi azaltır.

4 - TOK HİSSETTİRİR

Washington Üniversitesi’nde açlık,  tokluk ve sonraki öğünde tüketilen kalori miktarıyla ilgili bir çalışma yapıldı. Bireylere; yoğurt, şeftali aromalı içecek ve şeftali suyu, ara öğün olarak verildi. Yoğurt tüketenlerde diğerlerine oranla daha yüksek tokluk geliştiği görüldü. Yoğurt gibi proteini yüksek besinler, düşük  proteinli gıdalara göre her zaman daha doyurucudur. 

Haberin Devamı

5 - ANTİBİYOTİK KULLANANLARDA PANZEHİR ETKİSİ YARATIR

Yoğurt yemek için 10 önemli sebep

Ne zaman antibiyotik kullanmak zorunda kalırsanız, yoğurdun günlük beslenmenizde daha önemli hale geldiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Antibiyotikler, hastalık etmeni olan zararlı bakterilerin vücutta yok olmasını sağlarken bağırsaklarda yararlı bakterilerin de ölmesine neden olur. Eğer antibiyotik kullanımına bağlı yararlı bakterilerin bağırsakta korunmasını istiyorsanız, antibiyotik içtikten sonra yoğurt tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. 

6 - CİLT İÇİN DE ÇOK FAYDALI 

Yoğurdun cilt sağlığına bir çok faydası vardır. İçediği çok farklı ve zengin miktardaki bileşen ve besinler cilt sağlığını korur ve cilt hücrelerinin yenilenmesine, onarılmasına yardımcı olur. İçeriğindeki çinko ve laktik asit  sayesinde gözenekleri açar, cildi ölü hücrelerden temizler ve cilde sağlıklı bir parlaklık sağlar. Ayrıca cilde meydana gelen çizgilerin ve tahrişlerin ortadan kalmasında etkili olabilir.

Haberin Devamı

7 - YÜKSEK TANSİYONU ÖNLEYEBİLİR

Günlük olarak tüketmemiz gereken tuz miktarını aşmanız durumunda hipertansiyon, böbrek ve kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalimiz yükselir. Yüksek tansiyonda bir çok hastalığın ana sebebidir. Özellikle kalp sağlığını ciddi anlamda tehdit eder. Bu yüzden günlük bir kase yoğurt tüketimi hipertansiyonu engeller ve dolaylı olarak bu genel vücut sağlığını korur.

8 - SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUR

Yoğurt yemek için 10 önemli sebep

Bu konuyla alakalı yapılan bir çok bilimsel çalışma yoğurdun soğuk algınlıklarını önlediğini ortaya koymuştur.  Günlük düzenli olarak tüketilen bir miktar yoğurt hücrelerin mikroplarla savaşmasını kolaylaştırır. Ayrıca yoğurdun kan hücrelerini güçlendirme özelliği vardır. Yoğurdun hücreleri güçlendirmesi genel anlamda bağışıklık siteminin faydasınadır. Güçlü bağışıklık sistemi kış aylarında  soğuk algınlığından kaynaklanan hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Haberin Devamı

9 - B VİTAMİNLERİNİN ÜRETİMİNİ TETİKLER

Vücudumuz çok az vitamini kendisi üretir. Bağırsaklarda olan bu biyolojik olay sadece B grubu vitaminlerinden bazıları ve K vitamini için geçerlidir. B grubu vitaminlerinin; vücudun enerji dengesi, sinir sistemi iletimi ve bağışıklık sistemi hastalıklarından korunmak için önemli yeri olduğundan besinlerle alınması şarttır. Ancak yoğurdun sihirli bir etkisi bulunur. Düzenli yoğurt yiyenler, bağırsaklarında B grubu vitaminlerini üretmeye başlar. Bu etkinin olabilmesi için yoğurdu suyu ile beraber tüketmelisiniz. Bu nedenle süzme yoğurt değil normal yoğurt yemelisiniz. 

10 - KADINLARA FAYDASI BÜYÜK 

Kadın sağlığında da yoğurt önemli bir yere sahiptir. Yoğurtta bulunan laktobasiller, vajinada candida üremesini önleyerek bu mikroba bağlı vajinit oluşumunu önler. Düzenli yoğurt yiyen kadınların vajinal sağlıklarının daha iyi olduğu araştırmarla desteklenmektedir. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!