Yoga yapmanız için 5 harika neden

Güncelleme Tarihi:

Yoga yapmanız için 5 harika neden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 10:11

Günlük yaşamın stresinden arınmak başta olmak üzere yoga vücuda pozitif sonuçları vadediyor.

Haberin Devamı

Ağır yaşam şartlarının yarattığı bunalım ve psikolojik sorunlar çoğu zaman beden ve ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. İnsan bedeni üzerinde var olan negatif etkileri en aza indirmenin bir yolu yoga yapmak. Kökeni Hindistan'a dayanan bir yaşam biçimi olan yoga, kişinin ruhen ve bedenen huzur bulmasını amaçlar. Kişinin kendini tanımasına ve evrenle ortak bir dil oluşturmasına yardım eden yoga sevgi temeline dayanır.

Yoga yapmanız için 5 harika neden

Doğru nefes ve duruş tekniklerinin oldukça önemli olduğu yogada, nefes ağızdan değil burundan alınmalı ve vücut duruşu düzgün olmalıdır. Beden hareketli iken zihnin pasif olduğu yoga kişinin hayat kalitesini yükseltir ve sağlığını pozitif yönde etkiler. İşte yoga yapmak için 5 neden:

Haberin Devamı

1. YOGA STRESİ AZALTMAYA YARDIMCI OLUR

Kasların gevşediği ve zihnin pasif modda olduğu yoga, sinir sistemini gevşeterek rahatlama sağlar. Vücudu stresten uzak tutarak var olan rahatsızlıkların daha kolay atlatılmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını artıran yoga, vücudun daha sakin ve huzurlu kalmasına yardımcı olur ve iç organların oksijenle beslenmesini sağlar.

2. KASLARI GÜÇLENDİRİR VE ESNETİR

Yoga hareketleri kasları esnetme prensibine dayalı olduğu için kas sistemi üzerindeki gerginliği azaltır ve kasların daha güçlü bir hale gelmesini sağlar. Sırt, boyun ve bel ağrılarını azaltarak kasların daha güçlü bir hale gelmesini sağlar. Özellikle hamilelik döneminde yapılan yoga, kasların kasılmasını hafifleterek anneye daha sağlıklı bir doğum gerçekleştirmesi konusunda da yardımcı olur.

Yoga yapmanız için 5 harika neden

3. NEFESİ DÜZENLER

Oksijen alımını artıran ve nefes alışları düzene sokan yoga, omurga ve kasların yeniden yapılanmasında büyük rol oynar. Nefesin doğru alınıp verilmesiyle birlikte beden hareketlerini düzenler ve daha zinde kalmaya yardım eder.

Haberin Devamı

4. ZİHİNSEL VE BEDENSEL DENHEYİ SAĞLAR

Zihinsel ve bedensel dengeyi sağlamaya yardımcı olan yoga, kasları ve zihni aynı anda rahatlatarak odaklanmayı kolaylaştırır ve konsantrasyonu artırmaya yardımcı olur. Daha dengeli ve pozitif bir bakış açısı sağlar ve kendimizle barışık olmamızı kolaylaştırır.

5. REKABETİN YER ALMADIĞI BİR AKTİVİTEDİR

Yoga rekabete dayalı bir aktivite olmadığı için daha hızlı koşma veya rakibi geçme gibi durumlar söz konusu değildir. Hayatın akışı ile uyumlu bir felsefesi olan yoga bedenin o anki ruh hali ile uyumluluk amaçlar.

BAKMADAN GEÇME!