Yoga efsanesi İstanbul’da

Yoga eğitmenlerinin starı Sarah Powers, İstanbul’a geliyor. Onunla bir ders yapabilmek bile size çok büyük huzur verecektir. Şimdiden yerinizi ayırtın!

20 yıldır yoga eğitmenliği yapmakta olan Yin Yoga’nın dünyaca ünlü hocası Sarah Powers Marin, Kaliforniya’da yaşıyor, ancak Yin Yoga ve Viniyoga konularında uluslararası eğitimler verdiği için sürekli seyahatte... Şimdi de yolu İstanbul’a düştü.

Sarah Powers, Dzogchen Budizm, Vipassana, Ashtanga ve Iyengar Yoga konularında farklı eğitmenlerle çalışmış. (Her biriyle ilgili bilgi için internete başvurmanızı öneririm. Birkaç satıra sığdırmama imkan yok sevgili Çekirge okuyucuları!)

Lafı hiç uzatmayayım... Sarah Powers, 31 Ağustos-2 Eylül 2007 tarihlerinde YogaŞala-Istanbul’da Yin Yoga Hocalık Kursu’nu verecek. Bu kurs, dünyaca ünlü bir yoga hocası tarafından Türkiye’de verilecek ilk "Sertifikalı Yoga Eğitmenliği Kursu" olması dolayısı ile büyük bir fırsat. Kursa katılanların yoga hocalığını hedefliyor olması da gerekmiyor. Kurs, yoga pratiklerini geliştirmek ve derinleştirmek isteyen kişilere de tavsiye ediliyor.

Katılım için YogaŞala’ya (0212) 263 24 11 no’lu telefondan veya info@yogasala.com e-mail adresinden ulaşabilirsiniz. Ayağınıza kadar gelmişken Sarah Powers’ın bu kursunu kaçırmayın derim!

İşte Sarah Powers ile yaptığı görüşmeden bazı özel bölümler...

Yoga yapamak isteyen okuyucularımız hep "Yoga yapmak için ne zaman vakit bulacağız?" sorusunu soruyorlar. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?

Bence hayatlarımız içinde zamanımızı neye ayırdığımıza bakacak olursak, nelere gerçek manada önem verdiğimizi görmemiz mümkün... Eğer bir kişi yaşadığı hayatın kalitesine önem vermeye başlamışsa ve günde 10-15 dakikasını aktivitelerinden uzaklaşarak zihni ile baş başa kalmaya ayırabiliyorsa, bir süre sonra ne kadar daha fazla duygusal derinliğe sahip olabileceğimizi keşfedebilir. Böyle olunca da bu içe dönüş bir zaman kaybı değil, farkındalık ve zaman kazancına dönüşür.

20 yıllık yoga deneyiminiz sırasında, yoga hocalığı deneyiminiz nasıl değişti?

İlk yıllarda, bu çok geniş konuda eğitim vermeden önce her şeyi bilmem gerektiğini düşünürdüm. Uzun zamandır içimde yaşamışlığın verdiği bir konfor var. Diğer bir yandan da yoganın transformatif yolunda tutkuyla ilerlemek isteyen insanlarla paylaşabildiklerimin verdiği açık kalpli bir mutluluk söz konusu...

Yin Yoga’nın duyduğum kadarıyla en çok beğenilen yanlarından biri de yapanların etkilerini hemen görmeleri... Yani Yin Yoga yapanlara kendilerini ne şekilde iyi hissedeceklerini ve bunun ne zaman olacağını bile anlatmaya lüzum yok neredeyse!

Evet, bu çok doğru. Yin Yoga’yı yapanlar, neticeleri kısa sürede bizzat deneyimleyebilmekte. Katılımcılar buna ek olarak Yin Yoga sırasında ve sonrasında edindikleri zihinsel dinginliğin, vücutlarının nasıl daha harmonik olmasını sağladığını da fark ediyorlar.

Enerjiyi akıtıyor

Yin Yoga’nın vücudumuzun "enerji kanalları" üzerindeki etkisini anlatır mısınız?


Vücudumuzun tüm ağırlık ve baskısını taşıyan bağ dokuların içinde, vücudumuz için hayati önem taşıyan enerji akışını sağlayan kanallar var. Her zaman yapmakta olduğumuz hareketlerin dışında hareket yapmadığımız zaman da enerji akmamakta, birikim ve kalsifikasyon yapmakta... Yin Yoga ise bizi bu alışılagelmiş hareketlerin dışına taşıyarak, enerjinin akmasını sağlamakta.

Yin Yoga’da aşırı hareketler yapılmıyor değil mi? Evet ve bundan dolayı da Yin Yoga herkes için son derece uygulanabilir. Yin Yoga’da vücudumuzun normal hareket alanının dışına çıkmaya çalışmıyoruz, böylece vücut enerji sistemi doğal bir şekilde uyarılıyor. Bu esasında shiatsu ve acupressure masajlarında da esas olarak uygulanan bağ dokunun uyarılması metoduna benzemekte... Yin Yoga vücutlarımızdaki kutuplaşmaları tedavi eden, fiziksel iyileşmenin yanı sıra derin bir zihinsel rahatlama da sağlayan, herkesin yapabileceği bir yoga türü...
Yazarın Tüm Yazıları